15.8
12:35

Το ιδανικό των στόπερ

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Η ΑΕΚ περνά σε άλλη… φάση μεταγραφών, σε αυτή της ενίσχυσης στα στοπερ που φαντάζει η απόλυτη προτεραιότητα τη δεδομένη στιγμή. Το δίδυμο Βράνιες-Πλάνιτς φαντάζει το ιδανικό, εφόσον «αδειάσει» θέση.

Έχει επικεντρώσει σε συγκεκριμένους στόχους ο Ίλια Ίβιτς για την ενίσχυση της αμυντικής ζώνης της ΑΕΚ, με τον Βράνιες να μην συμπεριλαμβάνεται πλέον στις επιλογές.

Ο Βόσνιος αποτελεί μία ειδική περίπτωση για την ομάδα, την οποία όμως δεν μπορεί να προχωρήσει αν δεν παρουσιαστεί ως ελεύθερος από την Άντερλεχτ.

Άλλωστε, όσο κι αν η Ένωση επικοινωνεί το «τέλος» στην υπόθεση Βράνιες, ο παίκτης αποτελεί την… καψούρα τόσο σε διοικητικό όσο και τεχνικό επίπεδο. Ο Καρέρα μάλιστα τον περιμένει να ηγηθεί της άμυνας.

Το ιδανικό σενάριο για την ΑΕΚ ακούει στην απόκτηση τόσο του «Όγκι», όσο και του Μπογκντάν Πλάνιτς ως ελεύθερους. Δυο παίκτες που θα δέσουν για τα καλά την αμυντική γραμμή της ομάδας, έχοντας μάλιστα ανανεώσει και τον Τσιγκρίνσκι.

Ο Ίβιτς δουλεύει προς αυτή την κατεύθυνση. Κυρίως την υπόθεση του 28χρονου Σέρβου που όλα δείχνουν πως κερδίζει την «μάχη» της ελευθερίας με τον απρόσμενο πρόεδρο της Στεάουα, Τζίτζι Μπεκάλι.

Ο αστερίσκος

Το ιδανικό όμως σενάριο έχει και έναν αστερίσκο. Η ΑΕΚ θα πρέπει να «αδειάσει» θέση στόπερ από το ρόστερ. Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται ο Οικονόμου, για τον οποίο έχετε ενημερωθεί πρώτοι μέσα από το ΑΕΚ1924 σχετικά με τις προθέσεις της ομάδας.

Λάτσι και Σβάρνας αναμένεται να συνεχίσουν στα κιτρινόμαυρα, με τον πρώτο να είναι το… golden-boy του Καρέρα και τον τελευταίο να κερδίζει με το σπαθί του θέση στα πλάνα του Ιταλού τεχνικού.

Η ΑΕΚ δουλεύει για να φέρει Πλάνιτς και Βράνιες. Αυτή θεωρεί ο Ίβιτς ως την απόλυτη ενίσχυση στα μετόπισθεν και ο Καρέρα συμφωνεί.

Όσο άμεσα αποκτηθεί ο πρώτος στόπερ – πρώτος στόχος ο Πλάνιτς – τόσο η Ένωση θα έχει το… κεφάλι της ήσυχο, περιμένοντας τον Βράνιες να πέσει σαν ώριμο μήλο στην αγκαλιά της.

Advertisement