11.8
09:10

Πισωγύρισμα και όχι «τέλος»

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Η περίπτωση του Όγκνιεν Βράνιες δεν μπορεί να… καεί έτσι απλά. Άλλωστε η ΑΕΚ έχει αποδείξει πως – καλώς ή κακώς – δεν κλείνει την πόρτα στον 30χρονο, ακόμα κι αν τελικά αποκτηθεί κεντρικός αμυντικός.

Στροφή 180ο πραγματοποίησε η Ένωση στις περιπτώσεις των Ινσούα και Βράνιες, αποσύροντας την πρόταση και το έντονο ενδιαφέρον της.

Τα πράγματα όμως στην υπόθεση επιστροφής του Βόσνιου διεθνή στοπερ δεν φαίνεται πως είναι τόσο απλά. Άλλωστε δεν μιλάμε για έναν… απλό αμυντικό, αλλά τον Βράνιες και εξηγούμαι.

Παιχνίδι τακτικής από την ΑΕΚ

Όλο αυτό το διάστημα η πλευρά της Ένωση παίζει ένα παιχνίδι τακτικής στην προσέγγιση του Βράνιες καθώς στην μέση βρίσκεται η… σαστισμένη Άντερλεχτ.

Έναν παίκτη που αγόρασαν κοντά στα 3,5εκατ. δυο καλοκαίρια πίσω, οι Βέλγοι κινδυνεύουν να τον χάσουν ως ελεύθερο και να καταλήξει στην πωλήτρια ομάδα. Αυτός είναι ο στόχος της ΑΕΚ.

Δεδομένα ο Ίβιτς δουλεύει περιπτώσεις στόπερ – πέρα του Βράνιες – για την άμυνα και μάλιστα η μία βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο. Δεν αποκλείεται να πρόκειται για τον Πλάνιτς, έχοντας μείνει ελεύθερος από την Στεάουα.

Βράνιες ακόμα και αν…

Ακόμα και με μεταγραφή στο κέντρο της άμυνας, ο Βράνιες θα αποκτηθεί από την Ένωση αν παρουσιάσει το… χαρτί που αποδεικνύει την ελευθέρας του από την Άντερλεχτ.

Έτσι, η υπόθεση του διεθνούς Βόσνιου δεν «καίγεται» αλλά κάνει πισωγύρισμα, εκεί που βρισκόταν προ λίγων εβδομάδων.

Η ΑΕΚ αποκτώντας βασικό παίκτη στα στοπερ, θα έχει όλο το… καλοκαίρι να περιμένει τις εξελίξεις ανάμεσα σε Βράνιες και Άντερλεχτ.

Το ιδανικό σενάριο ακούει στην απόκτηση του «Όγκι» ως ελεύθερου, ενός ακόμα βασικού στόπερ και την αποχώρηση του Οικονόμου, για τον οποίο περιμένουν πρόταση στην Ένωση.

Advertisement