11.6
18:45

Στην Pre League η ΑΕΚ της Καρδιάς

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ανδρικό τμήμα της Ένωσης έχει ήδη δηλώσει συμμετοχή στο νεοσύστατο πρωτάθλημα της Pre League κατηγορίας. Ποιες οι… ποινές που προβλέπονται.

Όπως σας είχε ενημερώσει πρώτο το ΑΕΚ1924, η ΑΕΚ θα επιστρέψει την ερχόμενη σεζόν στην αγωνιστική δράση και από το Δεκέμβρη έχουν αρχίσει οι σχετικές διαδικασίες.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες και τα όσα δήλωσε στο «volleynews.gr» υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΟΠΕ, η ΑΕΚ θα συμμετάσχει στη Pre League.

«Η περίπτωση της ΑΕΚ είναι διαφορετική και σύμφωνα με τους κανονισμούς όταν επιστρέψει θα βρεθεί στην αμέσως επόμενη κατηγορία. Έτσι η ΑΕΚ θα αγωνιστεί στη νεοσύστατη Pre League για τη σεζόν 2020-21. Το ίδιο είχε κάνει και η γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού πριν τρια χρόνια», αναφέρει το στέλεχος της Ομοσπονδίας.

Έτσι λοιπόν, οι άνθρωποι της ΑΕΚ έχουν καταθέσει τα χαρτιά ώστε να συμμετάσχει η ομάδα στην 2η εθνική κατηγορία. Ωστόσο προβλέπονται ειδικές κυρώσεις, οι οποίες δεν αποκλείεται να αλλάξουν ή να… χαλαρώσουν, λόγω των ειδικών συνθηκών.

Συγκεκριμένα τονίζει πως: «Οι κανονισμοί προβλέπουν αφαίρεση 15 βαθμών και 9.000 Ευρώ πρόστιμο αλλά σχετικά με το πρόστιμο ίσως υπάρξει ελαστικότητα λόγω της κρίσης που υπάρχει εν μέσω πανδημίας του κορωνοϊού και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα σωματεία.»

Μάλιστα το στέλεχος της ΕΟΠΕ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο χρήσης wild-card: «Εάν και εφόσον η ΕΣΑΠ και η ΕΟΠΕ κρίνουν πως πρέπει να ενεργοποιηθεί η wild card και κάποια ομάδα από την Pre League ή την Α2 δηλώσει συμμετοχή ίσως έχουμε αλλαγή δεδομένων. Αυτό το σενάριο όμως είναι πολύ θεωρητικό. Σε κάθε περίπτωση όλα πρέπει να γίνουν μέσα στα προβλεπόμενα περιθώρια ώστε να είναι ξακάθαροι οι όροι και οι διοικήσεις να κάνουν τον προγραμματισμό τους.»

Έτσι όλα δείχνουν πως η ΑΕΚ της Καρδιάς θα επιστρέψει στη νεοσύστατη Pre League έχοντας στην… πλάτη της μία βαριά βαθμολογική τιμωρία, η οποία ωστόσο δεν πρέπει να θεωρείται απολύτως δεδομένη, μέχρι τις σχετικές προκηρύξεις.

Advertisement