09.5
11:33

Μπακοδήμος στο ΑΕΚ1924: «Η ΑΕΚ επιστρέφει – Γίνεται πολύ σκληρή δουλειά»

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Ο Έλληνας τεχνικός μιλά αποκλειστικά στο ΑΕΚ1924 για την επαναλειτουργία του ανδρικού τμήματος βόλεϊ. Ο σχεδιασμός έχει αρχίσει, αναζητείται γήπεδο και η ομάδα θα «χτιστεί» σε υγιή πλαίσια.

Απόλυτη επιβεβαίωση για το ΑΕΚ1924, όπου σας είχε μεταφέρει πρώτο το ρεπορτάζ για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ΑΕΚ της Καρδιάς από τον Γιώργο Μπακοδήμο.

Ο έμπειρος προπονητής επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές και… ανοίγει την ατζέντα του σχεδιασμού της ανδρικής ομάδας βόλεϊ σε αγωνιστικό και μη επίπεδο.

Μιλά για τους παίκτες που θα έρθουν στην ομάδα, τον «γρίφο» του γηπεδικού ζητήματος, ενώ ξεκαθαρίζει τα πάντα για την επιστροφή της ομάδας, δείχνοντας έτοιμος να δουλέψει με τους συνεργάτες του για φτάσει η ΑΕΚ της Καρδιάς εκεί που της αξίζει.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μπακοδήμου στο ΑΕΚ1924:

Θα βρίσκεστε τελικώς στο τιμόνι του ανδρικού βόλεϊ της ΑΕΚ του χρόνου;

«Υπάρχει συμφωνία με την ΑΕΚ ώστε να αναλάβω την ανδρική ομάδα βόλεϊ. Κάνουμε μία προσπάθεια από τέλη Δεκεμβρίου να φτιάξουμε το τμήμα και να επαναλειτουργήσει σε υγιή πλαίσια.»

Μιλάμε λοιπόν, για βέβαιη επιστροφή της ΑΕΚ της Καρδιάς;

«Θα επαναλειτουργήσει 1000% το τμήμα και σε πιο υγιή πλαίσια από ότι στο παρελθόν. Στην ΑΕΚ δουλεύουμε πολύ ως ενιαίο σωματείο το βόλεϊ και ταπεινά, χωρίς υπερβολές και φαμφάρες. Πιστεύω θα τα καταφέρουμε και όπως ανέβηκε το γυναικείο έτσι θα επανέλθει στην Α1 και το ανδρικό.»

Σε τι φάση βρίσκεται αγωνιστικός σχεδιασμός της ομάδας;

«Είναι νωρίς ακόμα για να μιλήσουμε με ονόματα παικτών. Θα δοθεί την ερχόμενη εβδομάδα μία λίστα με αθλητές που θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ΑΕΚ και πιστεύω μέχρι τέλη Ιουνίου θα έχει τελειώσει το θέμα.»

Θα στηριχτείτε σε νεαρούς αθλητές κατά κύριο λόγο;

«Έχουμε μερικά παιδιά στις ακαδημίες της ομάδας που είναι σε υψηλό επίπεδο και διεθνείς αθλητές, με πολλές διακρίσεις και μπορούν να συνεισφέρουν. Θα γίνει προσπάθεια να φέρουμε ακόμα κάποιους ταλαντούχους αθλητές, με τους οποίους υπάρχει ήδη επικοινωνία. Φυσικά όμως θα υπάρχει ένας πυρήνας από έμπειρους παίκτες, οι οποίοι θέλουν να είναι στο καράβι της ΑΕΚ.»

Παίκτες που έπαιξαν στην ΑΕΚ, θα γίνει προσπάθεια να επιστρέψουν;

«Όχι απαραίτητα, αλλά αν κάποιος παίκτης έχει περάσει στο παρελθόν από την ομάδα θα εξεταστεί και δεν αποκλείεται κάποια νέα συνεργασία. Οι μεταγραφές πρέπει να ακολουθούν συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο. Ομάδες όπως η ΑΕΚ δεν είναι για πειραματισμούς. Όποιος βρίσκεται στην ομάδα πρέπει να ξέρει γιατί βρίσκεται εδώ, οι πιέσεις είναι μεγάλες.»

Το γηπεδικό απασχολεί ακόμα την ομάδα;

 «Κάνουμε προσπάθεια από τον Σεπτέμβρη να βρούμε γήπεδο. Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια τόσο για το ανδρικό, όσο και για το γυναικείο.»

Πόσο σημαντικό είναι να έχεις ανθρώπους γύρο σου που να μπορείτε να συνεργαστείτε;

«Είναι σημαντικό να έχεις τους κατάλληλους συνεργάτες. Πιστεύω η ΑΕΚ πηγαίνει πολύ καλά εκεί, στην στελέχωση δηλαδή των τμημάτων. Ακόμα και στις ακαδημίες πλέον έχουμε ένα ολιγομελές επιτελείο, με σωστή συνεργασία και σε υγιή πλαίσια.»

Η ΑΕΚ επιστρέφει στην PreLeague ή στην Α2;

«Προσπαθούν οι ιθύνοντες να δημιουργήσουν PreLeague και από εκεί πιστεύω πως πρέπει να ξεκινήσει η ΑΕΚ. Θα είναι ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Υπάρχει ουσιαστική διαφορά μεταξύ PreLeague και Α2, όχι μόνο τυπική. Προσωπικά, ως άνθρωπος του βόλεϊ, πιστεύω πως σε λίγα χρόνια η κατηγορία PreLeague θα υπερπηδήσει την Volleyleague σε κάποια επίπεδα, όπως η προσέλευση του κόσμου.»

Υπάρχει κάποια τιμωρία για την ομάδα;

«Δεν υπάρχει κάποια τιμωρία ή αφαίρεση βαθμών. Η μόνη ‘’τιμωρία’’ της ΑΕΚ που δεν κατέβηκε φέτος στο πρωτάθλημα είναι να ξεκινήσει από την αμέσως χαμηλότερη κατηγορία. Αν λέγεται Α2 ή PreLeague, θα το δούμε.»

Ήταν όσο εύκολη φάνηκε η άνοδος της γυναικείας ομάδας στην Α1 κατηγορία;

«Η δυναμική της ΑΕΚ δεν αμφισβητήθηκε ποτέ και από καμία ομάδα της PreLeague. Τόσο αγωνιστικά, όσο και οργανωτικά η ομάδα ήταν σε πολύ καλό επίπεδο. Μάλιστα, η διοίκηση της ομάδας μας παρείχε τα πάντα, ήμασταν σε επίπεδα Α1. Δεν ήταν εύκολο, αλλά εμείς το κάναμε να φαίνεται έτσι.»

Advertisement