26.10
10:55

Σιγή ιχθύος για την ΑΕΚ της Καρδιάς

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Τίτλοι τέλους έχουν πέσει εδώ και αρκετές εβδομάδες στο ιστορικό τμήμα της Ερασιτεχνικής. Καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει για τα όσα κράτησαν εκτός Α1 την ΑΕΚ αλλά ούτε για το «πλάνο» που θα ακολουθηθεί ώστε να δούμε πάλι την ομάδα στα γήπεδα.

Μία σημαντική χρονιά για την ΑΕΚ ολοκληρώθηκε πέρυσι, στην επιστροφή της στην Α1, βάζοντας ως στόχο την δημιουργία ενός ανταγωνιστικού ρόστερ που θα «τελείωνε» την υπόθεση παραμονής, νωρίς.

Κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη – παρά το γεγονός ότι είχαν γίνει σημαντικές προσθήκες παικτών – και έτσι οδηγήθηκε η ομάδα στην αλλαγή τριών προπονητών μέσα σε μια σεζόν (Νεόφυτος, Δρίκος, Φλαουνάς).

Η χρονιά «σώθηκε» στο τέλος τερματίζοντας στην 8η θέση, με το γηπεδικό ζήτημα να μην λύνεται ποτέ και το όνειρο της τετράδας, όπως δήλωνε ο Νίκος Νεόφυτος όντας στο κιτρινόμαυρο τιμόνι, να μην προσεγγίζεται στο ελάχιστο.

ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗ… ΣΙΓΑΣΗ

Ο Αλέξης Αλεξίου και ο Μάνος Μακρής ανέλαβαν να… τρέξουν τα διαδικαστικά ώστε η ΑΕΚ να καταθέσει τις απόψεις της σχετικά με τους όρους διεξαγωγής της Volley League και να δηλώσει η ομάδα συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα.

Η αρχική ανένδοτη στάση των κιτρινόμαυρων ως προς τις ενστάσεις που είχαν, φάνηκε να… κάμπτεται αλλά αποδείχθηκε πως ήταν ήδη αργά για να «στηθεί» μία ομάδα από την αρχή, με το σύνολο των παικτών να έχει αποχωρήσει.

Ο τρόπος και οι συνθήκες διεξαγωγής της Volley League δεν παραπέμπουν σε επαγγελματικό πρωτάθλημα, με τους ιθύνοντες να μην προβαίνουν στις απαραίτητες τομές ώστε να γίνει το ελληνικό βόλεϊ ανδρών λειτουργικό και βιώσιμο. Αυτή είναι η ουσία στην οποία στηρίχθηκαν οι κιτρινόμαυροι όλο αυτό το διάστημα, χάρη στην οποία τελικώς δεν κατέβηκαν στη διοργάνωση.

Το πρωτάθλημα της Α1 ξεκίνησε, με την ΑΕΚ να μην καταθέτει καν φάκελο για τις απαραίτητες εγκρίσεις και έτσι έπεσαν οριστικά τίτλοι τέλους. Καμία επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει από το γραφείο τύπου ή από κάποιον υπεύθυνο που να εξηγεί ξεκάθαρα στον φίλαθλο κόσμο της Ένωσης, τί ακριβώς συμβαίνει στο ιστορικό τμήμα.

Πηγές αναφέρουν πως η ομάδα θα παραμείνει ανενεργή για έναν χρόνο και από του χρόνου θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. Ο τρόπος και οι συνθήκες αυτής της… επιστροφής δεν έχουν ξεκαθαριστεί από κανέναν και το «πλάνο» που ακολουθείται παραμένει επίσης άγνωστο.

Advertisement