05.7
08:54

Ποιοι δικαιούνται τα οικογενειακά επιδόματα

AEK1924.gr team
Ποιοι δικαιούνται τα οικογενειακά επιδόματα
Advertisement

Διαβάστε ποιοι δικαιούνται φέτος τα οικογενειακά επιδόματα. Ποιες οι προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούν.

Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων -από το πρώτο παιδί- και η πρόσθετη παροχή των 500 ευρώ για κάθε παιδί από το τρίτο και πάνω θα χορηγηθούν στις πιο αδύναμες οικονομικά οικογένειες, κάτι που θα κριθεί μετά την ολοκλήρωση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.

Με βάση τον οδηγό υπολογισμού επιδομάτων που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και τα δύο επιδόματα χάνονται από τις οικογένειες με εισόδημα κάτω των 45.000 ευρώ, ενώ περισσότερο κερδισμένοι είναι όσοι έχουν εισόδημα έως 13.000 ευρώ.

Το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων -που, σύμφωνα με τον νόμο, είναι 40 ευρώ τον μήνα και θα έπρεπε να καταβληθεί στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, δηλαδή τέλη Ιουνίου, με την ολοκλήρωση της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και του ειδικού εντύπου Α21 στο TaxisNet, την κατάθεση δικαιολογητικών και τον τελικό έλεγχο των δικαιούχων- ενισχύει τις οικογένειες με τα χαμηλότερα εισοδήματα και τα περισσότερα παιδιά.

Αντίστοιχα, το ειδικό επίδομα των 500 ευρώ για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες (που, κανονικά, καταβάλλεται σε τρεις δόσεις) το “χάνουν” όσοι έχουν εισόδημα κάτω των 45.000 ευρώ (ο νόμος προβλέπει προσαύξηση κατά 3.000 ευρώ για της οικογένειας με 4 τέκνα και κατά 4.000 ευρώ για τις οικογένειες που έχουν άνω των 4 τέκνων) και στηρίζει οικογένειες με πολύ χαμηλότερο εισόδημα και πολλά παιδιά.

“Ο εισοδηματικός περιορισμός διασφαλίζει ότι οι παροχές θα χορηγούνται στις οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες”, υπογραμμίζεται στον “οδηγό” του υπουργείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσά των οικογενειακών επιδομάτων θα πιστώνονται στον τραπεζικό λογαριασμό των δικαιούχων αφού γίνουν οι φορολογικοί και οι άλλοι έλεγχοι και διαπιστωθεί ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις.

Η ηλεκτρονική βάση των δεδομένων θα χρησιμοποιηθεί για την πραγματοποίηση δειγματοληπτικών ελέγχων που προβλέπεται να διενεργούνται σε όλα τα στοιχεία και τα δικαιολογητικά των δικαιούχων για να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις παράνομης καταβολής επιδομάτων.

Σύμφωνα με δήλωση του διοικητή του ΟΓΑ, Δ. Κοντού, στην Ημερησία, εφόσον γίνουν οι εκκαθαρίσεις από το ΚΕΠΥΟ ο Οργανισμός είναι έτοιμος να κάνει τις πρώτες πληρωμές εντός του Ιουλίου.

Πηγή: news247.gr

Διαβάστε όλο το άρθρο

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->