02.7
15:58

Χρυσοχοΐδης για δολοφονία Κατσούρη: «Γίνεται προσπάθεια να συλλεχθούν στοιχεία»

AEK1924.gr team
Χρυσοχοΐδης για δολοφονία Κατσούρη: «Γίνεται προσπάθεια να συλλεχθούν στοιχεία»
Advertisement

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου σχετικά με τα μέτρα για την οπαδική βία, για το τι γίνεται με την υπόθεση της δολοφονίας του Μιχάλη Κατσούρη και απάντησε ότι γίνονται προσπάθειες να συλλεχθούν στοιχεία για να πάρει το δρόμο της η υπόθεση.

Τον απολογισμό των μέτρων που πάρθηκαν πριν ενάμιση χρόνο για την οπαδική βία, με αφορμή τότε την δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, ανέπτυξαν σε συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν, οι υπουργοί Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (Προστασίας του Πολίτη), Γιάννης Βρούτσης (Αθλητισμού), Άκης Σκέρτσος (Επικρατείας) και Δημήτρης Παπαστεργίου (Ψηφιακής Διακυβέρνησης), ενώ ο Γιώργος Φλωρίδης (Δικαιοσύνης) που ήταν προγραμματισμένο να δώσει το παρών, τελικά δεν παρέστη.

Και πράγματι, αυτόν τον ενάμιση χρόνο έγιναν ορισμένα πράγματα, ο νόμος λειτούργησε σε ένα βαθμό και τα φαινόμενα -σε ένα ποσοστό- περιορίστηκαν. Και αυτό, κυρίως λόγω των ποινών που επέβαλλε η ΔΕΑΒ στις ΠΑΕ. Έξω από το πλαίσιο των αγώνων, βέβαια, οι συμπλοκές με οπαδικά κίνητρα δεν έπαψαν ποτέ… Ούτε καν περιορίστηκαν!

Όπως ειπώθηκε από τους υπουργούς, 109 αγώνες διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών (σε όλα τα σπορ και όλες τις κατηγορίες), έγιναν συνολικά 604 συλλήψεις , ενώ το κράτος εισέπραξε 1,6 εκατ. ευρώ από διοικητικά πρόστιμα.

Ωστόσο, κάποιες πληγές δεν έκλεισαν ποτέ! Και για τις πληγές αυτές, η κυβέρνηση είτε δεν είχε πειστικές απαντήσεις, είτε δεν είχε απαντήσεις γενικώς…

Ρωτήθηκε ο κ. Χρυσοχοΐδης για την δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη, το ανεπανάληπτο φιάσκο της αστυνομίας εκείνη την ημέρα και για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, όπου είχαμε μεν δεκάδες συλλήψεις, αλλά χωρίς να ταυτοποιηθεί ποτέ ο φυσικός αυτουργός.

«Είναι γεγονός ότι δεν τιμά την πολιτεία να υφίσταται ένα τέτοιο κενό σαν αυτό που υπήρξε από την αστυνομία εκείνη την ημέρα. Εγώ βέβαια, ήρθα μετά στο Υπουργείο, δεν ήμουν τότε. Όμως μπορώ να σας πω ότι γίνεται μια προσπάθεια να συλλεχθούν στοιχεία ώστε να πάρει και πάλι τον δρόμο της αυτή η υπόθεση», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, χωρίς να μπει σε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ο bwinΣΠΟΡ FM 94,6 και το sport-fm.gr που βρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου, ρώτησαν τον κ. Χρυσοχοΐδη ευθέως: «Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που με τις παραλείψεις και τις αμέλειές τους επέτρεψαν να γίνει το φονικό στη Νέα Φιλαδέλφεια, τι συνέπειες είχαν; Εργάζονται ακόμα στην αστυνομία;».

Ο υπουργός απάντησε: «Όσοι τιμωρήθηκαν για ό,τι έγινε, αποχώρησαν. Εκείνοι που απαλλάχθηκαν, συνεχίζουν κανονικά στα πόστα τους…».

Θυμίζουμε εδώ, ότι με απόφαση του Εισαγγελέα Εφετών τον περασμένο Μάρτιο, η ποινική δικογραφία (για παράβαση καθήκοντος) σχετικά με τις ευθύνες 7 υψηλόβαθμων αστυνομικών στη μη αποτροπή της συμπλοκής, τέθηκε οριστικά στο αρχείο, με την αιτιολογία ότι οι εν λόγω… «ενήργησαν αποκλειστικά εξ αμελείας»!

Ειπώθηκε, εξάλλου, στη συνέντευξη Τύπου από τους υπουργούς, ότι υπάρχει πλέον σημαντική επιτάχυνση στην εκδίκαση των υποθέσεων, εννοώντας βέβαια την ΔΕΑΒ, η οποία όμως δεν είναι δικαστήριο.

Εμείς ρωτήσαμε, «για ποιο λόγο δεν παρατηρείται και αντίστοιχη επιτάχυνση σε ποινικό επίπεδο, αφού για το φονικό στη Νέα Φιλαδέλφεια ουδείς –από τους δεκάδες συλληφθέντες- έχει μέχρι στιγμής δικαστεί (έστω για απλή συμμετοχή στη συμπλοκή), ενώ για τη δολοφονία Λυγγερίδη έχει δικαστεί μόνο ο φυσικός αυτουργός, αλλά για τους υπόλοιπους 160 κατηγορούμενους δεν έχει οριστεί καν δικάσιμος».

Όπως προαναφέραμε, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης δεν εμφανίστηκε για να απαντήσει, ενώ από τους υπόλοιπους, ο Άκης Σκέρτσος περιορίστηκε σε ένα γενικόλογο: «Προχωράμε σε ρυθμίσεις επιτάχυνσης της διαδικασίας και στη δικαιοσύνη».

Τέλος, αναφορικά με τις ποινές έδρας που επιβάλλει η ΔΕΑΒ και για τις οποίες υπάρχει αντίδραση από τις ΠΑΕ, ο Γιάννης Βρούτσης επιβεβαίωσε ότι δεν προτίθεται να αλλάξει το νόμο και πως θα καταργήσει απλώς τον διπλασιασμό στην υποτροπή. Δηλαδή η ποινή θα είναι πάντα μία αγωνιστική, όσες φορές και αν υπάρξει περιστατικό από την ίδια ομάδα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->