Όπως αποκάλυψε ο Βασίλης Παπαθεοδώρου, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σκοπεύει να φέρει τα μεγαλύτερα αστέρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου για ένα «φεστιβάλ» 5 ημερών στην Αθήνα και ταυτόχρονα να ανεβάσει τις όποιες πιθανότητες της Εθνικής Ελλάδος να κυνηγήσει κάτι που μπορεί να φαινόταν άπιαστο πριν λίγες εβδομάδες.
Το Final 4 του Nations League θα διεξαχθεί στις 9-13 Ιουνίου.
Ο ένας ημιτελικός θα γίνει στις 9/6.
Ο δεύτερος ημιτελικός στις 10/6.
Ο μεγάλος και ο μικρός τελικός θα διεξαχθούν στις 13 Ιουνίου.
Τέσσερις αγώνες από αυτούς που το ελληνικό κοινό δεν έχει απολαύσει ποτέ ξανά σε τέτοια διοργάνωση θα μπορούσαν να γίνουν στην Αθήνα.
Μόνο που υπάρχει μια σημαντική προϋπόθεση: Την πρόκριση της Εθνικής στην τελική τετράδα.
Διοργανώτρια χώρα είναι υποχρεωτικά μία από τις τέσσερις φιναλίστ Εθνικές ομάδες.
Αυτό σημαίνει ότι απαιτείται και αγωνιστική υπέρβαση.
Αρχικά η πρόκριση από τη φάση των ομίλων στην 8αδα. Αν η Εθνική τερματίσει πρώτη, το μονοπάτι γίνεται πιο καθαρό και η διασταύρωση μπορεί να είναι στα «μέτρα» μας. Αν τερματίσει δεύτερη τα πράγματα δυσκολεύουν σε διπλούς αγώνες στην 8αδα.
Η πρόκριση στην 8αδα σημαίνει αυτομάτως πως η ΕΠΟ θα δηλώσει αρχική υποψηφιότητα. Κι έπειτα θα πρέπει να περιμένουμε την πρόκριση στο Final 4, για να δοθεί το πράσινο φως της UEFA.
Προφανώς και θα υπάρξει ανταγωνισμός. Η Ισπανία έχει ήδη δηλώσει πως θα ήθελε να αναλάβει τη διοργάνωση χωρίς όμως να υπάρχει τελεσίδικη απόφαση εκ μέρους των Ιβήρων.
Ακόμα όλα βρίσκονται σε φάση συζητήσεων και διαβουλεύσεων αλλά κανείς δε μπορεί να απαγορεύσει και τη σχετική προετοιμασία.
Για αυτόν τον λόγο η ΕΠΟ απηύθυνε ήδη ερωτήματα για τη διαθεσιμότητα των μεγάλων και πιο σύγχρονων γηπέδων της Αθήνας και φαίνεται πως όλα (Καραϊσκάκη, ΟΑΚΑ, Αγιά Σοφιά) είναι διαθέσιμα να φιλοξενήσουν μεγάλους αγώνες.
Η Ομοσπονδία αφουγκραζόμενοι το… hype του κόσμου για την Εθνική ομάδα αλλά και τη μεγάλη προοπτική που δείχνουν να έχουν αυτά τα παιδιά προτίθεται να συμβάλει ώστε να φέρει για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια τόσο μεγάλη διοργάνωση.


στην Google
