
Η Αναντολού Εφές ήθελε μόνο ένα αποτέλεσμα. Και το πήρε με εμφατικό τρόπο. Η επικράτηση απέναντι στον αδιάφορο Ερυθρό Αστέρα (με το επιβλητικό 100-55) σημαίνει ότι η τουρκική ομάδα είναι στο play in, θα τερματίσει στην 9η θέση της κανονικής περιόδου και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της στον πρώτο… τελικό για να μπει στα play off (θα είναι ο ηττημένος της αναμέτρησης Βίρτους – Μπασκόνια).
Ο Ελάιτζα Μπράιαντ έκανε ένα απίθανο και αψεγάδιαστο πρώτο ημίχρονο με 19 πόντους σε 8 λεπτά (!) και το… ρευστό 15-11, έγινε σε χρόνο ρεκόρ 26-14!
Η Εφές είχε βάλει το νερό στο αυλάκι για να πετύχει το σκοπό της. Και όλα αυτά με τους Γουίλ Κλάιμπερν και Σέιν Λάρκιν να διανύουν ένα νορμάλ ημίχρονο.
Το τέλος των πρώτων 20 λεπτών βρήκε την Εφές στο +14 (45-31). Και στη συνέχεια, άρχισε η διάλυση του Αστέρα.
Από το 70-44, η Εφές έκανε σερί 18-0 και άνοιξε τη διαφορά στους 39 πόντους (85-44), κάτι που έφερε μπόλικα νεύρα. Λίγο πριν το τέλος της 3ης περιόδου αποβλήθηκε ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος πήγε… καροτσάκι τον διαιτητή Χουάν Κάρλος Γκαρθία, ενώ πριν τη μέση στην 4η περίοδο αποβλήθηκαν οι Μπολομπόι και Τζόουνς, μετά από έντονο διαπληκτισμό!
Λίγο αργότερα η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της, στο +48 (92-44), με το σκορ στην περίοδο να φτάνει στο 16-0, προτού ο Σμαρτ σταματήσει το σερί.
Η Εφές πίεσε στα τελευταία λεπτά, καθώς ήθελε να κλείσει το ματς με 100 πόντους, κάτι που πέτυχε 20 δεύτερα πριν το το φινάλε, με τον Ντέρεκ Γουίλις.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement