Στις 29 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Football League και όπως αποφασίστηκε, οι τρεις θέσεις ανόδου θα κριθούν όλες μέσω ενός μίνι πρωταθλήματος 14 αγωνιστικών! Χωρίστηκαν οι δύο ομάδες του Βόλου.
Με προφανή σκοπιμότητα οι ομάδες να έχουν κλείσει της εκκρεμότητές τους (κυρίως σε ότι αφορά τη συγκέντρωση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 500 χιλ. ευρώ ώστε οι ομάδες να πληρούν τις προϋποθέσεις), το διοικητικό συμβούλιο της Football League αποφάσισε στη σημερινή του συνεδρίαση να ξεκινήσει το πρωτάθλημα καθυστερημένα και συγκεκριμένα στις 29 Σεπτεμβρίου.
Η κλήρωση του πρωταθλήματος θα διενεργηθεί στις 5 Σεπτεμβρίου, ενώ το Κύπελλο Ελλάδος στου οποίου την πρώτη φάση θα μετάσχουν μόνο οι ομάδες της δεύτερης κατηγορίας, θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου.
Μίνι πρωτάθλημα για τρεις θέσεις
Η σπουδαιότερη είδηση ωστόσο, είναι η απόφαση που έλαβε το Δ.Σ. να μην προβιβαστεί στο τέλος της σεζόν καμία ομάδα απευθείας, ούτε καν ο πρώτος από κάθε όμιλο!
Αυτό που αποφασίστηκε, είναι να προκύψουν και οι τρεις θέσεις που οδηγούν στη Super League μέσω πλέι οφ. Συγκεκριμένα, μετά το πέρας της κανονικής περιόδου, δηλαδή των 26 αγωνιστικών, θα συγκροτηθεί ένα μίνι πρωτάθλημα 14 αγωνιστικών, αποτελούμενο από τις τέσσερις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου. Από τις οκτώ ομάδες που θα μετάσχουν στο μίνι πρωτάθλημα, την άνοδο θα κερδίσουν αυτές που θα τερματίσουν στις τρεις πρώτες θέσεις.
Βέβαια, για να έχει αξία η πρωτιά στην κανονική περίοδο, οι “πρωταθλητές” του κάθε ομίλου θα μπαίνουν στα πλέι οφ με μπόνους 3 ή 4 βαθμών. Γενικότερα, οι ομάδες θα πριμοδοτούνται με βάση τη διαφορά των μεταξύ τους βαθμών διαιρούμενη με το 4, όπως συνέβαινε στα πλέι οφ των προηγούμενων ετών.
Χώρια οι Βολιώτες, στο Βορρά η Ζάκυνθος
Η άλλη είδηση που προκύπτει από το Δ.Σ. της Football League, είναι ο διαχωρισμός των δυο ομάδων του Βόλου καθώς αποφασίστηκε (με ψήφους 20-8) σε άλλον όμιλο να είναι ο Ολυμπιακός και σε άλλον η Νίκη. Εξάλλου, έπειτα από κλήρωση που διεξήχθη, προέκυψε πως ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί στον Νότιο όμιλο και η Νίκη στον Βόρειο. Με τις ομάδες του Βορρά θα αγωνιστεί και η Ζάκυνθος.
Αναλυτικά η συγκρότηση των δύο ομίλων της Football League:
Νότιος όμιλος:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΕΠΙΣΚΟΠΗ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ
ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ
ΦΩΚΙΚΟΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ
ΒΥΖΑΣ
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ
ΑΟ XANIA
ΑΧΑΡΝΑΙΚΟΣ
ΓΛΥΦΑΔΑ
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ
ΦΩΣΤΗΡΑΣ
Βόρειος όμιλος:
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ
ΠΙΕΡΙΚΟΣ
ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
ΚΑΒΑΛΑ
ΗΡΑΚΛΗΣ
ΑΝ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ
Πηγή: Contra.gr
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement