02.3
12:22

Επίθεση με drone στο Ακρωτήρι: «Περιορισμένες ζημιές» λέει η Κύπρος – Συστάσεις από τους Βρετανούς

AEK1924.gr team
Επίθεση με drone στο Ακρωτήρι: «Περιορισμένες ζημιές» λέει η Κύπρος – Συστάσεις από τους Βρετανούς

Έκρηξη σημειώθηκε τα μεσάνυχτα στη βρετανική αεροπορική βάση της RAF στο Ακρωτήρι της Κύπρου, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για πτώση μικρού drone εντός των εγκαταστάσεων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ανέφερε μέσω X ότι το περιστατικό προκάλεσε μόνο «περιορισμένες ζημιές». Όπως σημείωσε, «οι αρμόδιες αρχές ενεργοποίησαν άμεσα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα ασφαλείας και παρακολουθούν την κατάσταση σε συνεχή συντονισμό τόσο με τη βρετανική κυβέρνηση όσο και με τη διοίκηση των βρετανικών βάσεων».

Από την πλευρά του, το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι ο βρετανικός στρατός «αντιδρά σε φερόμενο πλήγμα drone» στη βάση της RAF στο Ακρωτήρι, που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με το Λονδίνο, δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για θύματα ή ζημιές.

Σε διαρκή συνεδρίαση το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας

Σε διαρκή συνεδρίαση τελεί το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με αντικείμενο την παρακολούθηση των εξελίξεων και τον συντονισμό των αρμόδιων υπηρεσιών.

Το περιστατικό στη βρετανική βάση σημειώνεται σε μια περίοδο έντονης γεωπολιτικής έντασης στην περιοχή, με φόντο τη στρατιωτική επιχείρηση των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ εναντίον του Ιράν.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement