
Ο Λάζαρος Ρότα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην κορυφή της κιτρινόμαυρης ατζέντας, με το τρέχων συμβόλαιό του να λήγει το προσεχές καλοκαίρι, οπότε οι όποιες εξελίξεις θα τρέξουν άμεσα προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο.
Όλα δείχνουν αυτή τη στιγμή πως ΑΕΚ και Ρότα βρίσκονται κοντά σε συμφωνία και σύντομα θα υπάρξει happy end στο σίριαλ, με τον διεθνή μπακ να «σφραγίζει» το μέλλον του στην Ένωση.
Η απόφαση λοιπόν του κλαμπ είναι να διατηρήσει τον παίκτη στο ρόστερ και συνάμα να ψάξει ακόμη έναν προκειμένου να καλύψει τη θέση του δεξιού οπισθοφύλακα. Έχουμε τονίσει ξανά πως η στόχευση θα πρέπει να είναι ένας παίκτης που θα μπορεί να πάρει βασική θέση στην ενδεκάδα και να την αναβαθμίσει, συμπληρώνοντας με τον Ρότα ένα αρμονικό δίδυμο, που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει.
Η απόφαση λοιπόν για παραμονή του Λάζαρου Ρότα είναι ξεκάθαρη και πλέον Νίκολιτς, Ριμπάλτα και διοίκηση έχουν να πάρουν πολλές ακόμα και όλα δείχνουν πως βρισκόμαστε εν όψει πολύ σημαντικών αλλαγών και ανακατατάξεων του κιτρινόμαυρου ρόστερ.
Γκατσίνοβιτς, Γιόνσον, Βίντα, Περέιρα, Κάλενς, Οντουμπάτζο, Μάνταλος και Μήτογλου διανύουν επίσης τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους και είναι ξεκάθαρο πως αρκετοί εξ’ αυτών θα αποχωρήσουν.
Βίντα και Μάνταλος είναι οι ξεχωριστές περιπτώσεις σε αυτή την κατηγορία, όπου εκεί θα ληφθούν υπ’ όψη όλα τα δεδομένα. Ο αρχηγός της Ένωσης από το 2014 έχει ρίξει άγκυρα στη Νέα Φιλαδέλφεια και δεν το κουνάει, οπότε δεν γίνεται να μπει στην κουβέντα μαζί με τους υπόλοιπους. Δεδομένα και ο Βίντα αποτελεί μια παραπλήσια περίπτωση αλλά μένει να φανεί το τι θα θέλει και ο ίδιος για τη συνέχεια της καριέρας του. Σπουδαία προσωπικότητα ο Κροάτης αμυντικός, αλλά πλέον στα 36 του χρόνια, οπότε θα δούμε αργότερα τι επιφυλάσσει το μέλλον.
Οι υπόλοιποι αυτής της κατηγορίας πιθανότατα οδεύουν προς αποχώρηση, κλείνοντας έτσι έναν κύκλο, με την ριζική ανανέωση του ρόστερ να είναι προ των πυλών.
Ξεκινώντας από το Γενάρη και με ορίζοντα το ερχόμενο καλοκαίρι, η ΑΕΚ θα είναι πλέον σε θέση να εφαρμόσει το πλάνο που έχει καταστρωθεί και οφείλει να είναι αποφασιστική και έτοιμη να πάρει τις αποφάσεις με μοναδικό γνώμονα την αγωνιστική πρόοδο.
Συνυπολογίστε στους παραπάνω και το δίδυμο Γκρούγιτς-Ζοάο Μάριο που θα κριθούν στο φινάλε της χρονιάς, μιλάμε για πιθανόν 6 αποχωρήσεις συν τους 2 προαναφερθέντες.
Η ΑΕΚ έκανε λάθη και έμεινε ποδοσφαιρικά στάσιμη αλλά δείχνει πλέον απόλυτα συνειδητοποιημένη για το πως πρέπει να πορευθεί μελλοντικά και να παρουσιάσει μια νέα, σύγχρονη και βελτιωμένη ποδοσφαιρική πρόταση.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement