
Με τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε η Ένωση απέναντι στον ΠΑΟΚ, με στόχο την κατάκτηση του Κυπέλλου. Ο Ματίας Αλμέιδα επέλεξε να παρατάξει την ομάδα με 4-4-2 ως σύστημα, έχοντας τους Ρότα, Μουκουντί, Βίντα και Χατζισαφί στην τετράδα της άμυνας, από δεξιά προς τα αριστερά.
Με τον Σιμάνσκι μπροστά από τους στόπερ και τους Γκατσίνοτις και Ελίασον στην αριστερή και δεξιά πτέρυγα του γηπέδου. Ως δίδυμο στην γραμμή κρούσης βρέθηκαν οι Γκαρσία και Τσούμπερ, και σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο από πίσω τους ο Πινέδα.
Η Ένωση στο πρώτο πεντάλεπτο του αγώνα βρέθηκε πολύ κοντά στο γκολ καθώς μετά από φοβερή σέντρα του Χατζησαφί, ο Γκαρσία προ του Κοτάρσκι δεν βρήκε δίχτυα και η μπάλα έφυγε κόρνερ.
Στη συνέχεια η Ένωση βρέθηκε με δέκα παίκτες από πολύ νωρίς στο ματς καθώς ο Ρότα σε αντεπίθεση του ΠΑΟΚ έκανε κακό κοντρόλ και γύρισμα της μπάλας και στη συνέχεια υπέπεσε σε φάουλ με τον Γερμανό διαιτητή να τον αποβάλει.
Στο 11’ ο Σβαμπ σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τη μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα νέα μεγάλη στιγμή για τον δικέφαλο του βορρά αλλά είχαμε σπουδαία επέμβαση του Στάνκοβις σε σουτ του Σάστρε μέσα από την περιοχή.
Κόντρα στη ροή του παιχνιδιού αλλά και με δέκα παίκτες η Ένωση του Αλμέιδα έκανε τη διαφορά και βρήκε πρώτη τέρμα στο ημίχρονο. Από το γέμισμα του Ελίασον η μπάλα έφτασε στον Μουκουντί που με υπέροχο πλασέ άνοιξε το σκορ. Η Ένωση σε εκείνο το σημείο βρήκε αυτό που έψαχνε για να ηρεμήσει μετά την απώλεια του Ρότα και έπρεπε να πάει τουλάχιστον μέχρι το ημίχρονο με αυτό το σκορ. Στο ημίωρο σέντρα από τα δεξιά του Κωνσταντέλια, ο Σβαμπ μόνος του μέσα από την περιοχή έκανε την κεφαλιά με τον Στάνκοβιτς να αρνείται ξανά το γκολ.
Στο 42’ οι Θεσσαλονικείς είχαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν μετά από σουτ του Σάστρε μέσα από την περιοχή στο δοκάρι της ΑΕΚ. Όμως το σκορ παρέμεινε υπέρ της ΑΕΚ και με αυτό πήγε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ξεκίνησε χωρίς αλλαγές όμως σύντομα ο Ματίας Αλμέιδα έκανε την πρώτη κίνηση από τον πάγκο που ήταν τριπλή. Συγκεκριμένα Γιόνσον, Άμραμπατ και Σιντιμπέ πέρασαν στο παιχνίδι αντί των Σιμάνσκι, Πινέδα και Λιβάι Γκαρσία.
Ο ΠΑΟΚ είχε μια μεγάλη ευκαιρία στο 77’ και ενώ η Ένωση περιοριζόταν στα αμυντικά της καθήκοντα. Υπήρχε ένα σουτ του Αουγκούστο από πολύ πλεονεκτική θέση, μόλις άουτ η μπάλα.
Στα τελευταία δραματικά λεπτά του αγώνα ο ΠΑΟΚ έψαχνε απεγνωσμένα το γκολ της ισοφάρισης. Μάλιστα στο 83’ μετά από εκτέλεση κόρνερ η κεφαλιά του Ίνγκασον πέρασε άουτ ενώ ο Αλμέιδα έκανε μία ακόμη κίνηση από τον πάγκο καθώς ο Μάνταλος πέρασε αντί του Ελίασον ενώ ο Γκατσίνοβιτς πέρασε στη συνέχεια εκτός με τον Φερνάντες να παίρνει τη θέση του.
Ο Ισπανός βιρτουόζος ήταν και αυτός που θα έβαζε το… κερασάκι στην τούρτα για την ΝΤΑΜΠΛΟΥΧΑ ΑΕΚ. Στο 90+2′, μετά από ασίστ Τσούμπερ, χόρεψε την αντίπαλη άμυνα και με ένα πλασέ από (πολύ) δύσκολη θέση έγραψε το τελικό 2-0, με τον πάγκο της Ένωσης να ξεσπά σε απίστευτους πανηγυρισμούς.
OI ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ:
ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (60′ Γιόνσον), Πινέδα (60′ Σιντιμπέ), Γκατσίνοβιτς (86′ Φερνάντες), Ελίασον (82′ Μάνταλος), Γκαρσία (60′ Άμραμπατ), Τσούμπερ.
ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε (60′ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κουλιεράκης (86′ Κεντζιόρα), Ράφα Σοάρες (60′ Μπίσεσβαρ), Σβαμπ (78′ Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Τάισον, Κωνσταντέλιας (86′ Τζίμας), Ζίβκοβιτς, Τόμας.
ΚΑΡΤΕΣ:
Κίτρινες: 35′ Σιμάνσκι, 89′ Άμραμπατ – 40′ Σβαμπ, 49′ Αουγκούστο
Κόκκινες: Ρότα 6′
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement