22.3
12:22

Μπαρτσελόνα: Κίνδυνος να μείνει εκτός Champions League λόγω της “υπόθεσης Νεγκρέιρα”

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Σύμφωνα με την “El Confidencial”, η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο να αφήσει εκτός Champions League την Μπαρτσελόνα για την επόμενη σεζόν, λόγω της εμπλοκής της ομάδας στην “υπόθεση Νεγκρέιρα”.

Η Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να μείνεις εκτός Champions League την επόμενη σεζόν, καθώς σύμφωνα με την “El Confidencial”, η UEFA εξετάζει το ενδεχόμενο να μην της επιτρέψει τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις λόγω της “υπόθεσης Νεγκρέιρα”.

Πρόσφατα, η εισαγγελία της Βαρκελώνης απήγγειλε επίσημες κατηγορίες κατά του καταλανικού συλλόγου και μεταξύ άλλων κατά του πρώην προέδρου της, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου, για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Η UEFA από τη μεριά της, ζήτησε από την ισπανική ομοσπονδία ποδοσφαίρου περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση, με τη RFEF υπό την προεδρία του Λουίς Ρουμπιάλες να στέλνει αναλυτική έκθεση.

Το ανώτατο όργανο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ορίζει στο άρθρο 12 ότι “όλα τα άτομα που δεσμεύονται με τους κανονισμούς της UEFA πρέπει να απέχουν από οποιαδήποτε συμπεριφορά που βλάπτει ή μπορεί να βλάψει την ακεραιότητα των αγώνων και των διοργανώσεων”. Στην ουσία γίνεται λόγος για “παράνομη ή αθέμιτη επιρροή” στην πορεία ενός αγώνα ή μίας διοργάνωσης.

Σε περίπτωση έτσι, που αποδειχθεί ότι η Μπαρτσελόνα είχε εμπλακεί σε “οποιαδήποτε δραστηριότητα με στόχο τον καθορισμό ή την επιρροή του αποτελέσματος σε εθνικό ή διεθνές επίπεδο”, η UEFA θα την αποκλείσει από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Θυμίζουμε ότι ο Ισπανός πρώην διαιτητής και μέλος της επιτροπής διαιτησίας της Ισπανίας, Νεγκρέιρα, φέρεται να έλαβε σχεδόν 7.000.000 ευρώ από το 2001 μέχρι τον Ιούλιο του 2018 για να έχει συμβουλευτικό ρόλο στην Μπαρτσελόνα για θέματα διαιτησίας, όπως υποστηρίζουν ο σύλλογος και ο διαιτητής.

Πηγή: sport24.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο Twitter

Advertisement