Η ΑΕΚ Β’ επικράτησε με 1-0 της Καλαμάτας και ξεκίνησε με το δεξί το πρωτάθλημα της Super League 2, πετυχαίνοντας παράλληλα μια ιστορική νίκη για την νεοσύστατη ομάδα του συλλόγου. Ο Χριστόπουλος το γκολ της νίκης, ασίστ και δοκάρι ο Μιτάι αλλάΤΕΡΑΣΤΙΑ απόκρουση του Χατζηεμμανουήλ στη τελευταία φάση του αγώνα, κράτησε τη νίκη για την ΑΕΚ Β’.
Σε ένα μέτριο πρώτο ημίχρονο οι δυο ομάδες είχαν μετρημένες ευκαιρίες, αλλά με την Καλαμάτα να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς ωστόσο να καταφέρνει να σημειώσει κάποιο γκολ.
Αντίθετα, οι Κιτρινόμαυροι έδειχναν να ψάχνονται στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθούσαν κυρίως να απειλήσουν με τις στατικές φάσεις που κέρδιζαν.
Η Καλαμάτα είχε μόνο δυο καλές ευκαιρίες με Μπακαγιόκο και Παυλίδη για να καταφέρει να σημειώσει κάποιο γκολ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα καθώς στην περίπτωση του πρώτου απομάκρυνε η άμυνα της ΑΕΚ Β’, ενώ του δεύτερου το σουτ που επιχείρησε πήγε πάνω απ’ την εστία του Χατζηεμμανουήλ.
Απ’ την άλλη, η Ένωση είχε κάποιες επιθέσεις που δεν απείλησε, εκτός απ’ αυτήν του 44ου λεπτού, που ο Γιαννούτσος βγήκε απ’ τα αριστερά και έβγαλε μια συρτή σέντρα, παράλληλα με την εστία του Ταΐρη, αλλά για λίγα εκατοστά δεν πρόλαβε την μπάλα ο Ιατρούδης για να την σπρώξει στα δίχτυα, με το 0-0 να παραμένει μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ μπήκε και έδειχνε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο σε σύγκριση με την Καλαμάτα.
Είχε την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του παιχνιδιού, προσπαθώντας να βρει διαδρόμους προς την εστία του Ταΐρη για να δημιουργήσουν κινδύνους.
Όσο περνούσε η ώρα τόσο ανέβαινε σε απόδοση η Ένωση που περιόρισε το παιχνίδι της απ’ τα αριστερά, δίνοντας περισσότερες πρωτοβουλίες στον Μιτάι, που αγωνιζόταν ως αριστερό εξτρέμ στο σημερινό αγώνα.
Η αποκορύφωση του αγώνα για τους Κιτρινόμαυρους ήρθε στο τελευταίο δεκάλεπτο και συγκεκριμένα στο 85ο λεπτό του ματς, όταν σε μια μεγάλη ευκαιρία ο Μιτάι σημάδεψε το δοκάρι της Καλαμάτας, αλλά ένα λεπτό αργότερα δημιούργησε το γκολ της ΑΕΚ.
Ο Αλβανός μπακ πήρε την μπάλα στην μεσαία γραμμή, την κουβάλησε και πλάσαρε στον Ευθύμη Χριστόπουλο που είχε περάσει ως αλλαγή λίγη ώρα νωρίτερα, ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Ταΐρη και με ένα σουτ προβολή έκανε το 1-0 για την ΑΕΚ Β’.
Στη συνέχεια και με όσα λεπτά απέμεναν η Καλαμάτα προσπάθησε να βγάλει αντίδραση με αποκορύφωμα στην μεγάλη ευκαιρία των τελευταίων δευτερόλεπτων του αγώνα, όταν ο Λουκίνας βγήκε τετ α τετ με τον Χατζηεμμανουήλ, αλλά ο νεαρός γκολκίπερ της ΑΕΚ Β’ με μια τεράστια απόκρουση είπε “οχι” και κράτησε το μηδέν στην εστία του, αλλά και τη νίκη για την ομάδα του.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement