12.6
09:53

«Τρέχει» η εκκαθάριση

Χάρης Κολχούρης
Advertisement

Η ΑΕΚ μπορεί να κινείται στο μεταγραφικό παζάρι για την ενίσχυση της, αλλά παράλληλα γίνεται προσπάθεια για να βρεθεί λύση με παίκτες που δεν υπολογίζονται. 

Ταυτόχρονα με τις περιπτώσεις των Εντσάμ, Τζαβέλλα και Αραούχο, οι υπεύθυνοι του μεταγραφικού σχεδιασμού έχουν αναλάβει και τις υποθέσεις παικτών που δεν υπολογίζονται.

Η ομάδα σε λίγες μέρες αναχωρεί για το Πήλιο, όπου θα διεξαχθεί το πρώτο μέρος της προετοιμασίας, εκεί που παράλληλα ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς θα κρίνει και τους παίκτες του ρόστερ.

Παρόλαυτα, ορισμένες περιπτώσεις παικτών είναι δεδομένο ότι θα… κουνήσουν μαντήλι, καθώς είτε με πώληση, είτε με μορφή δανεισμού, θα αναζητηθεί η φόρμουλα για να αποχωρήσουν.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του Νέναντ Κρίστισιτς, που ναι μεν δεσμεύεται με ένα χρόνο συμβολαίου ακόμα, αλλά η επιθυμία του ίδιου του ποδοσφαιριστή να επιστρέψει στον Ερυθρό Αστέρα, κάνει αρκετά πιθανή την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου deal.

Από κει και πέρα, έχει δρομολογηθεί ο δανεισμός του Γιώργου Αθανασιάδη στην πρωταθλήτρια Μολδαβίας, Σέριφ Τίρασπολ. Μετά την έλευση του Στάνκοβιτς, ήταν δεδομένο ότι ένας εκ των δύο τερματοφυλάκων θα αποχωρούσε και η ΑΕΚ επέλεξε να κρατήσει τον Τσιντώτα ως back up του Αυστριακού.

Στο θέμα της άμυνας, εκεί όπου η Ένωση ταλαιπωρήθηκε από πολλά προβλήματα φέτος, δεν υπάρχει κάτι… χειροπιαστό, αλλά υπάρχει ξεκάθαρη πρόθεση για να αποχωρήσει ο Χνιντ, για τον οποίο υπάρχει φιλολογικό ενδιαφέρον από το Κουβέιτ.

Ίδια πρόθεση υπάρχει και για τον Ινσούα, για τον οποίο δεν έχει κλείσει το ενδεχόμενο να ανανεωθεί ο δανεισμός του στην Αλδοσίβι, με την ΑΕΚ να αναμένει ενδεχομένως και κάποια άλλη πρόταση για άμεση παραχώρηση.

Τέλος, στο κομμάτι των «νεαρών», πρωτίστως ο Μιλόγεβιτς θα αξιολογήσει το υλικό του και θα πράξει αναλόγως. Άλλωστε, η «δεξαμενή» πλέον είναι μεγάλη και δεν θα κάνει καλό σε καμία πλευρά αν μείνει στο ρόστερ κάποιος παίκτης που δεν υπολογίζεται από τον προπονητή.

Advertisement