06.3
19:51

Παπαθεοδώρου: «Άλλους υπολογίζαμε βασικούς και άλλοι παίζουν»

AEK1924.gr team
Advertisement

Ο Έλληνας τεχνικός της ΑΕΚ μίλησε μετά το τέλος της αναμέτρησης με το Μεσολόγγι για την… ατυχία που έχει βρει φέτος την ομάδα, αλλά και την μεγάλη προσπάθεια που γίνεται κάτω από τις αντιξοότητες.

Η μεγάλη αποχή δεν άφησε ανεπηρέαστη την ομάδα της Ένωσης, σύμφωνα με τον Ηλία Παπαθεοδώρου και τις δηλώσεις του.

Το παιχνίδι με το Μεσολόγγι δεν ήταν καθόλου εύκολο και η συνέχεια θα είναι ακόμα πιο δύσκολη με λίγες προπονήσεις, πολλούς αγώνες και αρκετές βασικές απουσίες.

Τόνισε – μεταξύ άλλων – πως η ΑΕΚ φέτος δεν έχει την τύχη με το μέρος της, ωστόσο δεν καταθέτουν τα όπλα. Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το γεγονός πως άλλοι παίκτες αποκτήθηκαν για βασικοί και άλλοι τελικώς αγωνίζονται.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παπαθεοδώρου:

«Επιστρέψαμε μετά από πολύ μεγάλο διάστημα. Μας επηρέασε αυτή η αποχή γιατί το ξεκίνημά μας ήταν πολύ νωθρό. Προσπαθήσαμε μέσα από την άμυνά μας να βρούμε το ρυθμό μας. Εκτελέσαμε σωστά τις περισσότερες επιθέσεις μας. Είναι σημαντικό και η νίκη αλλά και το ότι παίξαμε επίσημο παιχνίδι.

Έχουμε πολύ δύσκολο δρόμο μπροστά μας. Το πρόγραμμα είναι σκληρό και επίπονο αλλά αυτή η αποχή είναι φανερό ότι θα αφήσει τα σημάδια της. Περιμένουμε μέσα από τις λίγες προπονήσεις και τα παιχνίδια μας να βρούμε την κατάσταση που θα μας οδηγήσει στα αποτελέσματα που θέλουμε.  Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο. Θα κάνουμε την προσπάθειά μας και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Για τους αριθμούς της ΑΕΚ απέναντι στο Μεσολόγγι: «Καμιά φορά οι αριθμοί δεν λένε την αλήθεια. Παίξαμε με μια ομάδα με πολλές σύνθετες άμυνες και μας έδωσε πολλά ελεύθερα σουτ. Δεν μας πίεσε στη λειτουργία μας. Μας άφησε να εκτελέσουμε το πλάνο μας. Ήμασταν σε καλή μέρα στον τομέα του σουτ. Δεν νομίζω ότι είναι εύκολο να επαναληφθεί αυτή η εικόνα στα επόμενα παιχνίδια που θα έχουν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Η εικόνα μας τουλάχιστον στις τελευταίες 2 μέρες ήταν πολύ διαφορετική από την σημερινή. Πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ να έχουμε την ίδια αποτελεσματικότητα σε οργάνωση και εκτέλεση».

Για τις απουσίες κι αν αλλάζουν την προσέγγιση του αγώνα της Τετάρτης στο BCL: «Έχουμε να διαχειριστούμε πλήθος απουσιών από το Νοέμβριο. Το κακό είναι πως οι απουσίες είναι διαφορετικών παικτών και αλλάζουμε τον τρόπο φιλοσοφία μας. Άλλα παιδιά υπολογίζαμε ως βασικούς και άλλα είναι τώρα. Είναι πολύ δύσκολο αυτό το κομμάτι στη διαχείριση συνεχόμενων παιχνιδιών. Δεν έχουμε να κάνουμε κάτι άλλο από το να υποστηρίξουμε τα παιδιά και ευχόμαστε να μην έχουμε άλλη απουσία και να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας.

Τα βασικά μας πόιντ γκαρντ ήταν ο Γκίκας και ο Ζήσης και τώρα θα παίξουμε με Κατσίβελη και Μωραϊτη. Δεν είναι εύκολο. Δεν ήμασταν τυχεροί φέτος. Δεν θα τα παρατήσουμε όμως, θα κάνουμε την προσπάθειά μας. Έχουμε καλούς παίκτες, καλό υλικό. Δεν φτάνει αυτό και το ξέρουμε καλά. Αν δεν βρεις τη χημεία σου, δεν έχεις συνέχεια και συνέπεια δεν μπορείς να προχωρήσεις. Εμείς θα κάνουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια, αρχή γενομένης από το παιχνίδι της Τετάρτης στο BCL»

Advertisement