26.2
09:51

Επαφή με Ολιβέιρα – «Μάχη» για Δουβίκα

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Η ΑΕΚ έχει στο τραπέζι των συζητήσεων δυο δύσκολες περιπτώσεις επιθετικών που θα ήθελε να έχει στο δυναμικό της του χρόνου. Το ΑΕΚ1924 αναλύει τα δεδομένα και εξηγεί τον λόγο που… συνδέονται.

Στασιμότητα παρατηρείται τους τελευταίους μήνες – και ιδιαίτερα μετά το «τέλος» με τον Λιβάγια – στο θέμα ανανέωσης του Νέλσον Ολιβέιρα.

Αμφότερες οι πλευρές δεν δείχνουν να… καίγονται για άμεση κατάληξη, ωστόσο όσο ο χρόνος του συμβολαίου πλησιάζει προς την λήξη του, τα περιθώρια θα στενεύουν.

Ειδικά από την στιγμή που οτιδήποτε έχει παρουσιαστεί στον Πορτογάλο ως επιλογή για το μέλλον, δεν τον έχει ικανοποιήσει (οικονομικά και αγωνιστικά) η ΑΕΚ παραμένει δυνατά στο παιχνίδι της ανανέωσης.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τον επόμενο μήνα, αναμένεται να προγραμματιστεί ραντεβού με την πλευρά του Ολιβέιρα, ώστε να ξεκαθαρίσουν οι προθέσεις και να αναθερμανθεί η υπόθεση παραμονής του.

Ο 30χρονος δεν δείχνει αρνητικός στην προοπτική ανανέωσης, όπως και η ΑΕΚ που παρά την χαμηλών επιδόσεων σεζόν που διανύει, πιστεύει πολύ στις ικανότητες του και στην προσφορά του εν συνόλω στην ομάδα.

Από την άλλη, η περίπτωση του Τάσου Δουβίκα, παραμένει ψηλά στην λίστα του Παναγιώτη Κονέ. Ενδιαφέρον για το οποίο ενημερωθήκατε πρώτοι αποκλειστικά από το ΑΕΚ1924.

Ο 21χρονος του Βόλου αρέσει πολύ στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο, με την Ένωση να… βολιδοσκοπεί για να αποσπάσει διαθέσεις και νούμερα. Αποδεικνύεται ιδιαίτερα «αλμυρός», ωστόσο το ποσοστό που διατηρεί ο Αστέρας Τρίπολης μπορεί να παίξει τον ρόλο του.

Παράλληλα, από το περιβάλλον του Δουβίκα δεν προκύπτει καμία προτίμηση προς… Θεσσαλονίκη μεριά. Εκ του αντιθέτου, ο παίκτης έδειξε ιδιαίτερα ανοιχτός σε συζητήσεις που θα μπορούσαν να φέρουν μια μελλοντική συνεργασία με την ΑΕΚ.

Σύνδεση Ολιβέιρα – Δουβίκα; Κι όμως…

Δεν είναι λίγες οι (εκ των έσω) φωνές που προτρέπουν την χρησιμοποίηση του ποσού για την ανανέωση του Ολιβέιρα, στην απόκτηση του Δουβίκα.

Η ομάδα του Βόλου τον κοστολογεί πάνω από 1.000.000€, όσα δηλαδή προσφέρει η ΑΕΚ στον Πορτογάλο επιθετικό για να κερδίσει την υπογραφή του στο νέο συμβόλαιο.

Την δεδομένη στιγμή, το πιθανότερο σενάριο ακούει στην παραμονή του Ολιβέιρα και… βλέπουμε για τον Έλληνα επιθετικό. Ωστόσο, οι επιδόσεις του έχουν συγκεντρώσει πολλές θετικές απόψεις στην ΑΕΚ.

Τα σενάρια εμπλοκής του ΠΑΟΚ στην υπόθεση αληθεύουν, όπως είχε αναφέρει πρώτο το ΑΕΚ1924. Ωστόσο, οι Κιτρινόμαυροι δεν θεωρούν την υπόθεση «τελειωμένη» και θέλουν να το… ψάξουν παραπάνω.

Πολλά θα εξαρτηθούν από την τελική έκβαση τω συζητήσεων ΑΕΚ-Ολιβέιρα, με τον Δουβίκα να αποτελεί «καψούρα» ακόμα και του ίδιου του Κονέ.

 

Advertisement