11.2
14:39

Παπαχαρτοφύλης: «Το πλάνο του Παπασταμάτη θα κάνουν την ΑΕΚ μεγάλο μέγεθος στην Ευρώπη»

AEK1924.gr team
Advertisement

Ο Αθλητικός Διευθυντής της ΑΕΚ, Στάθης Παπαχαρτοφύλης μιλώντας σε αθλητικό ραδιοφωνικό σταθμό ενόψει των αγώνων με την CSM Βουκουρεστίου, τόνισε ότι το πλάνο του Σταμάτη Παπασταμάτη θα κάνουν την ΑΕΚ μεγάλο μέγεθος στο ευρωπαϊκό στερέωμα και πρόσθεσε ότι στόχος τους είναι η κατάκτηση του EHF Cup.

Αναλυτικά όσα είπε ο Στάθης Παπαχαρτοφύλης στο Over FM:

Για τα δύο παιχνίδια με την CSM Βουκουρεστίου ο αθλητικός διευθυντής της ΑΕΚ τόνισε: «Είναι ένας πρόωρος τελικό, όπως τον έχουν χαρακτηρίσει όλοι. Η έλλειψη αγωνιστικής δραστηριότητας μας δημιουργεί ένα πρόβλημα, παρόλα αυτά πιστεύουμε στις δυνατότητες της ομάδας, στην ποιότητα της ομάδας και την δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις από τους προπονητές και είμαστε αισιόδοξοι πως θα πανηγυρίσουμε μια μεγάλη πρόκριση.  Ο κόσμος είναι η κινητήριος δύναμη της ομάδας. Το χάντμπολ της ΑΕΚ έχει μπει στο dna του φίλου και οπαδού της ΑΕΚ, υπάρχει ένα τρομερό δέσιμο μεταξύ των συντελεστών της ομάδας και των οπαδών. Στα δύσκολα χρόνια το χάντμπολ κράτησε ψηλά την ΑΕΚ και αυτό δεν το ξεχνάει ο κόσμος και ειδικά τώρα που με την ηγεσία του Σταμάτη Παπασταμάτη κάνουμε βήματα παραπάνω.

Για τις εξελίξεις στο γηπεδικό: «Υπάρχουν εξελίξεις σχετικά με το γήπεδο και πολύ σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες, θα είναι ευχάριστα τα νέα για την ΑΕΚ και το ελληνικό χάντμπολ, αφού το γήπεδο θα αποτελέσει έδρα και της Εθνικής ομάδας».

Για τον σχεδιασμό της ΑΕΚ: Ο σχεδιασμός που γίνεται είναι πάνω στα πρότυπα των ευρωπαϊκών ομάδων και εκεί έρχεται το γήπεδο. Αν υπήρχε αυτό το γήπεδο η ΑΕΚ φέτος θα έπαιζε στη SEHA και θα ήταν η ομάδα στους ομίλους στη θέση της Μπεσίκτας. Η έλλειψη μιας τέτοιας εγκατάστασης μας στέρησε αυτή την προοπτική όχι μόνο στην ΑΕΚ αλλά και στο ελληνικό χάντμπολ. Παρόλα αυτά ο κ. Παπασταμάτης έχει θέσει όλες τις πρoυποθέσεις για να μπορούμε να δουλεύομε σε επαγγελματικά πρότυπα. Υπήρχαν παίκτες που τα συμβόλαια τους έληγαν σε ένα χρόνο και ανανεώθηκαν από φέτος. Οι μεταγραφές που έγιναν από το πάνω ράφι των ευρωπαϊκών συλλόγων. Η μεταγραφή του Ουγκάλντε ήταν μέσα στις 20 καλύτερες μεταγραφές για αυτή την χρονιά. Έχουμε την στρατηγική, το πλάνο υπάρχουν οι στόχοι. Ο κ. Παπασταμάτης έχει θέσει ένα πενταετές πλάνο που θα αλλάξει το ρου του ελληνικού χάντμπολ γενικότερα και θα καθιερώσει την ΑΕΚ ως ένα πολύ μεγάλο μέγεθος στο ευρωπαϊκό στερέωμα».

Όσο για τους φετινούς στόχους: «Στόχος για την τρέχουσα περίοδο, εκτός από το νταμπλ, είναι η κατάκτηση του EHF European Cup. Αν περάσουμε το εμπόδιο της CSM Βουκουρεστίου, πιστεύω πως θα ανοίξει ο δρόμος για τον τελικό, με στόχο να φέρουμε έναν ευρωπαϊκό τίτλο στην Ελλάδα».

Advertisement