01.12
13:52

Επιστρέφει στις προπονήσεις η Εθνική, θα απουσιάσουν οι διεθνείς της ΑΕΚ!

AEK1924.gr team
Advertisement

Η Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης Ελλάδος με ανακοίνωση της, γνωστοποίησε ότι θα επιστρέψουν στις προπονήσεις για την προετοιμασία τους για τους προκριματικούς αγώνες για το EURO 2022, χωρίς ωστόσο να έχει ο Γιάννης Αρβανίτης τους διεθνείς της ΑΕΚ λόγω υποχρεώσεων με την ομάδα τους.

Η Εθνική ομάδα επιστρέφει στις προπονήσεις για την προετοιμασία της, για τους προκριματικούς αγώνες για το EURO 2022, χωρίς όμως τους διεθνείς της ΑΕΚ.

Οι αθλητές της Ένωσης θα απουσιάσουν απ’ τις πρώτες προπονήσεις, καθώς έχουν υποχρεώσεις με την ομάδα τους και θα ενσωματωθούν πιο μετά με το συγκρότημα του Γιάννη Αρβανίτη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΧΕ:

Επιστροφή στο γήπεδο για την Εθνική Ανδρών

Νέος προγραμματισμός στα προκριματικά του ΕURO 2022

Στις 30 Οκτωβρίου 2020 η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ ανέβαλε όλες τις προγραμματισμένες αναμετρήσεις του Νοεμβρίου για τον 1ο προκριματικό όμιλο του EURO 2022 –στον οποίο συμμετέχει και η Εθνική Ανδρών-

λόγω του δεύτερου κύματος της πανδημίας του Covid-19.

Τις τελευταίες ημέρες η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ είχε συνεργασία με τις Εθνικές ομοσπονδίες- μέλη της, αναφορικά με έναν νέο προγραμματισμό για την προκριματική φάση.

Αν και εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν συμφωνήθηκε η Εθνική Ανδρών να αγωνιστεί με το Βέλγιο την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021. Η EHF αποδέχθηκε το αίτημα της ΟΧΕ το παιχνίδι να διεξαχθεί κατ’ εξαίρεση στην Αθήνα και το ΔΑΚ Κορυδαλλού.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η επιδημιολογική κατάσταση τόσο στο Βέλγιο, όσο και στην Σερβία είναι βεβαρυμμένη, λόγω του covid-19 και υπάρχουν καθημερινές διαβουλεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για να διασφαλιστούν οι συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων.

Υπό αυτά τα δεδομένα οι αθλητές και το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής Ανδρών υποβλήθηκαν σε tests covid-19 -τα οποία ήταν όλα αρνητικά- διαδικασία που θα ακολουθούν κάθε εβδομάδα σύμφωνα με την ΚΥΑ, ώστε να πραγματοποιηθεί η προετοιμασία της ομάδας με πρώτη προπόνηση αύριο (18:00-20:00) στο ΟΑΚΑ.

Πρώτος στόχος είναι να βρουν και πάλι ρυθμό οι διεθνείς που βρίσκονται σε απραξία εδώ και καιρό.

Για αυτό τον λόγο και στις πρώτες κλήσεις του ομοσπονδιακού προπονητή Γιάννη Αρβανίτη δεν συμπεριλήφθηκαν οι διεθνείς που παίζουν στην ΑΕΚ και προπονούνται καθημερινά με το σωματείο τους, αλλά και οι αθλητές που παίζουν στο εξωτερικό και συνεχίζουν την αγωνιστική τους δραστηριότητα.

Οι αθλητές που κλήθηκαν είναι οι: Τσίλης, Κανδύλας, Δεληχρήστος, Τερλέτσκι, Μιχαηλίδης, Πασσιάς, Μπάγιος (Ολυμπιακός/Όμιλος Ξυνή), Κολλύρης, Καρακεχαγιάς, Στεφανίτσης, Παγιάτης (ΑΣΕ Δούκα), Λιάπης, Παπαβασίλης (ΠΑΟΚ), Χουρσουντιάν, Βλάχος (Άρης Νικαίας OlympicDiagnostic), Τσιγαρίδας (Διομήδης Άργους)

Το νέο πρόγραμμα του ομίλου όπως προτάθηκε από την ΕΗF

7/1 Ελλάδα- Βέλγιο

9-10/1 Βέλγιο- Ελλάδα

13-14/1 Σερβία- Ελλάδα

16-17/1 Βέλγιο- Σερβία

9-10/3 Γαλλία- Βέλγιο

27/4 Ελλάδα- Γαλλία

29/4 Ελλάδα- Σερβία

29/4 Βέλγιο- Γαλλία

2/5 Γαλλία- Ελλάδα

Advertisement