11.11
14:43

Αρνητική απάντηση της ΓΓΑ για το αίτημα της ΟΧΕ για ΑΕΚ!

AEK1924.gr team
Advertisement

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού απάντησε αρνητικά στην επιστολή της ΟΧΕ που αφορούσε την ΑΕΚ για να ξεκινήσει προπονήσεις ενόψει των επίσημων αγώνων της, στην Ευρώπη, αλλά έδωσε το “πράσινο φως” για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Εθνικής Γυναικών.

Η αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων στη χώρα και η απαγόρευση των ομαδικών προπονήσει έχει δημιουργήσει προβλήματα στην ΑΕΚ, που αρχές Δεκεμβρίου έχει ευρωπαϊκό παιχνίδι για το EHF Cup.

Γι’ αυτό το λόγο, η ΟΧΕ απέστειλε επιστολή στην ΓΓΑ για να ζητήσει την εξαίρεση των ομάδων της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ (γυναικείο τμήμα), όπως και της Εθνικής Γυναικών, να επιστρέψουν στις ομαδικές προπονήσεις, λόγω των ευρωπαϊκών τους υποχρεώσεων.

Η απάντηση όμως της ΓΓΑ, ήταν αρνητική, όσον αφορά την ΑΕΚ και το γυναικείο τμήμα του ΠΑΟΚ, ενώ απάντησε θετικά στην Εθνική Γυναικών, να επιστρέψουν στις προπονήσεις, αλλά με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εβδομαδιαίο τεστ μοριακού covid-19.

Μια εξέλιξη που μόνο θετική δεν είναι για την ΑΕΚ, η οποία κινδυνεύει πλέον να πάει στα Ευρωπαϊκά της παιχνίδια χωρίς καμία προπόνηση και αδράνεια κοντά στον έναν μήνα, που μόνο καλό δεν θα είναι για τους Κιτρινόμαυρους.

Η ΓΓΑ ανέφερε μεταξύ άλλων στην άρνηση της, ότι δεν προβλέπεται εξαίρεση βάσει της ισχύουσας ΚΥΑ, με την Ομοσπονδία να αναμένεται αύριο να εκδώσει ανακοίνωση για τις νέες αυτές εξελίξεις.

Απ’ την πλευρά της η ΑΕΚ, έχει κάνει κινήσεις με δική της πρωτοβουλία, αποστέλλοντας αίτημα στην Πολιτεία για την επιστροφή στις προπονήσεις, τονίζοντας να της δώσουν το πράσινο φως και θα αναλάβει η ίδια όλο το κόστος των τεστ εξ’ ολοκλήρου.

Το συγκεκριμένο αίτημα για την ώρα, δεν έχει απαντηθεί απ’ την ΓΓΑ, περιμένοντας και ελπίζοντας μέσα στις επόμενες μέρες να απαντηθεί και να είναι θετική, δίνοντας το πράσινο φως στους Κιτρινόμαυρους να επιστρέψουν στις στις προπονήσεις.

Advertisement