01.8
10:41

Ο Αραούχο ποτέ δεν περισσεύει στην ΑΕΚ

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Αν η εικόνα που είχε η ΑΕΚ από τον «Τσίνο» ήταν το τελευταίο 6μηνο παρουσίας του στην ομάδα, τότε δύσκολα θα έμπαινε σε συζητήσεις παραμονής του. Όμως ο Αργεντινός είναι κάτι παραπάνω από ένας ακόμα επιθετικός για την Ένωση.

Αφίχθη για 3η φορά στην ΑΕΚ με τον Ολιβέιρα να είναι… φευγάτος για Αγγλία και την Γούλβς, δίχως την παράμετρο της πανδημίας και των επιπτώσεων να υπολογίζονται.

Ολοκληρώνει την φετινή παρουσία του στην ομάδα, με τον Ολιβέιρα «ψημένο» για ανανέωση και τον κορωνοϊό να έχει θέσει νέα μέτρα και σταθμά στο ποδόσφαιρο.

Ο Σέρχιο Αραούχο ωστόσο παραμένει η ίδια… καψούρα των ανθρώπων της ΑΕΚ – τόσο στην κερκίδα όσο και στο μέγαρο του Αμαρουσίου – και αυτό δύσκολα αλλάζει μέσα από ένα «κακό» κιτρινόμαυρο εξάμηνο.

Οι σκέψεις του Καρέρα

Ο Ιταλός στην προκειμένη περίπτωση δύσκολα θα έθετε τον «Τσίνο» σε προτεραιότητα για παραμονή, όπως δηλαδή συμβαίνει με την περίπτωση του Όγκνιεν Βράνιες.

Ωστόσο υπολογίζει το γεγονός πως ο 28χρονος Αργεντινός ήρθε στην ΑΕΚ μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό, δίχως καλοκαιρινή προετοιμασία και με το «φάντασμα» του Ολιβέιρα να δεσπόζει.

Φυσικά και δεν θα έλεγε «όχι» αν βρεθεί τελικά η φόρμουλα να μείνει ο Αραούχο, όμως γνωρίζοντας πως πλέον ο βασικός επιθετικός είναι άλλος για την ΑΕΚ.

Η επιθυμία και η «παγωμάρα» του Αραούχο

«Μην με υπολογίζεται», θα μπορούσε να είχε πει ο επιθετικός στην Λας Πάλμας, από την οποία φαίνεται πιο αποφασισμένος από ποτέ να τα μαζέψει και να φύγει.

Η επιθυμία παραμονής στην ομάδα που δέθηκε όσο με καμία άλλη στην καριέρα του, είναι ξεκάθαρη και αυτό φαίνεται από τα μηνύματα που στέλνει στους ανθρώπους της ΑΕΚ και στον Καρέρα.

Γνωρίζει πως με καλοκαιρινή προετοιμασία, μακριά από τραυματισμούς, μπορεί να επαναφέρει τον καλό του εαυτό και να βάλει δύσκολα στον Ιταλό τεχνικό για την μάχη της ενδεκάδας.

Το ξεκαθάρισμα της ΑΕΚ

Στην ΑΕΚ δεν τίθεται θέμα… «θέλω ή δεν θέλω» για τον Αραούχο. Γνωρίζουν πως δεν αποτελεί ποτέ περίσσευμα στο ρόστερ και αυτό που μένει είναι το ξεκαθάρισμα.

Οι συζητήσεις με την Λας Πάλμας ίσως να είναι πιο εύκολες από κάθε άλλη φορά, όμως μένει να αποφασιστεί αν η ομάδα μπορεί να δώσει στον «Τσίνο» τον χρόνο που αρμόζει σε τέτοιας κλάσης παίκτες.

Ο 28χρονος δεν είναι παίκτης που… περισσεύει στον πάγκο και μπορεί να προσφέρει στην ΑΕΚ, όταν άλλη αδυνατούν να βρουν την λύση.

Advertisement