13.7
10:55

Κρίστισιτς: Το ακούραστο «όπλο» στην φαρέτρα του Καρέρα

Χάρης Κολχούρης
Advertisement

Ο Νέναντ Κρίστισιτς ήταν εκ των διακριθέντων στην νίκη της ΑΕΚ επί του Παναθηναϊκού, όντας συνεπής τόσο στα αμυντικά, όσο και στα επιθετικά του καθήκοντα. Τα χιλιόμετρα, οι μεταβιβάσεις και το…«όπλο» ενόψει του φινάλε. 

Η ΑΕΚ πανηγύρισε «διπλό» στην έδρα του Παναθηναϊκού, μετά από 14 ολόκληρα χρόνια, κάνοντας παράλληλα το πρώτο βήμα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης. Σε μια κομβική αναμέτρηση, ο Κρίστισιτς έκανε την διαφορά και συνέβαλε τα μέγιστα για να επιτευχθεί αυτή η νίκη.

Ο Σέρβος ήταν σε πολύ καλή βραδιά, δίνοντας συνέχεια στις δυνατές του εμφανίσεις τον τελευταίο καιρό. Έχοντας αναλάβει τον ρόλο του εσωτερικού χαφ στην τριάδα του κέντρου, ο Νέναντ δείχνει να πατάει ακόμη καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.

Η παρουσία ενός καθαρόαιμου «κόφτη» στο κέντρο, του δίνει την δυνατότητα να προωθείται και να δημιουργεί καταστάσεις απειλητικές για την αντίπαλη εστία. Οι γνωστές μεταβιβάσεις ακριβείας προς τους συμπαίκτες του προβλημάτισαν την «πράσινη» άμυνα, καθώς έμενε συνεχώς εκτεθειμένη.

Πέρα από τα επιθετικά του καθήκοντα, ο Κρίστισιτς για ακόμη μια φορά «κατάπιε» πολλά χιλιόμετρα, καλύπτοντας πολλούς χώρους. Μάλιστα, ήταν τέτοια η διάθεση του Σέρβου, που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε, ότι εκείνος κρατούσε την μεσαία γραμμή της Ένωσης σε υψηλά επίπεδα.

Η εκ νέου καλή εμφάνιση του 30χρονου χαφ προστέθηκε σε ένα σερί πολύ δυνατών αγώνων του τον τελευταίο καιρό, αποδεικνύοντας, ότι βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.

Λαμβάνοντας υπόψιν, ότι η ΑΕΚ για να καταφέρει το 2/2 στους στόχους της, καλείται να πετύχει 3 νίκες σε 13 μέρες, απέναντι σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό (δις), είναι απαραίτητο να έχει στην φαρέτρα της «όπλα» με την ποιότητα και την φόρμα του Κρίστισιτς.

Advertisement