01.7
09:35

Κάτι… τρέχει με Βράνιες

Νίκος Κλεισαρχάκης
Advertisement

Η άφιξη του 30χρονου στοπερ στη χώρα μας μπορεί να δικαιολογήθηκε ως «ολοκλήρωση τυπικών διαδικασιών», ωστόσο τα σενάρια που θέλουν την ΑΕΚ να μην εγκαταλείπει την περίπτωσή του συνεχίζουν.

Για ακόμα μία φορά, η καριέρα του Όγκνιεν Βράνιες με τα κιτρινόμαυρα ολοκληρώθηκε με άσχημο τρόπο, καθώς η Ένωση ενημέρωσε για την πρόωρη διακοπή του δανεισμού του.

Σε μία περίοδο που οι προσπάθειες της ΑΕΚ – έστω και σε φιλολογικό επίπεδο – για την παραμονή του Βόσνιου, είχαν ξεκινήσει, η διακοπή της συνεργασίας ήρθε ως… κεραμίδα.

Η στάση ωστόσο που τήρησε η πλευρά του Βράνιες, όσο και αυτή της Ένωσης «άναψε» τη φωτιά περί επικοινωνιακού παιχνιδιού, με στόχο ο παίκτης να κερδίσει τελικώς την ελευθέρας του από την Άντερλεχτ.

Παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο διαψεύδεται κατηγορηματικώς από το κιτρινόμαυρο στρατόπεδο, η ΑΕΚ θα άνοιγε ξανά την περίπτωση απόκτησης του παίκτη, εάν ο τελευταίος επέστρεφε ως ελεύθερος από το Βέλγιο.

Μάλιστα, η χθεσινή (30/06) είδηση της άφιξης του Βράνιες στην Ελλάδα και οι… συζητήσεις – τυπικού χαρακτήρα – με την ΑΕΚ, φούντωσαν ακόμα περισσότερο τις φήμες. Ο Ίλια Ίβιτς κρυφοκοιτάζει τις εξελίξεις στην υπόθεση και δεν «κλείνει» την πόρτα οριστικά.

ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΚΑΙ Ο ΩΡΑΙΟΣ

Δεδομένα, ο 30χρονος θα κυνηγήσει αποζημίωση στην περίπτωση που προχωρήσει η λύση της αποδέσμευσης από τους Βέλγους.

Άλλωστε, δεν πετάς στο κάλαθο των αχρήστων 1.800.000€ που ορίζει το συμβόλαιο με τους «μωβ» για τα επόμενα δυο εναπομείναντα χρόνια, όταν μάλιστα η ΑΕΚ σου προσφέρει μάξιμουμ 500.000€.

Ο ίδιος ξέρει καλά από παιχνίδια τακτικής και δεν πρόκειται να χαριστεί στην Άντερλεχτ, με την ΑΕΚ να κοιτάζει διακριτικά τις εξελίξεις και να περιμένει μήπως οι όροι γίνουν ευνοϊκοί για την ίδια.

Την δεδομένη στιγμή δεν υφίσταται θέμα Βράνιες και προς τα έξω βγαίνει μια… παγωμάρα στις σχέσεις. Ωστόσο αν οι ρόλοι αντιστραφούν και ο Βόσνιος παρουσιαστεί ελεύθερος, τότε για την ΑΕΚ θα είναι και… ωραίος.

Advertisement