30.6
10:39

Στη… γύρα για μπακ!

Κώστας Κοσικίδης
Advertisement

Μετά την οριστική αποχώρηση του Νίκλας Χούλτ, είναι πλέον σίγουρο ότι ο Ίλια Ίβιτς θα φορτσάρει στην μεταγραφική αγορά για να βρει τον αντικαταστάτη του.

Ο Νίκλας Χούλτ βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου και θα την περάσει επίσημα από αύριο μαζί με τον Βίκτωρ Κλωναρίδη, που λήγουν τα συμβόλαια τους και θα αποχωρήσουν απ’ την ΑΕΚ, έπειτα από δυο και τρία χρόνια θητεία, στα κιτρινόμαυρα, αντίστοιχα (το άρθρο είχε γραφτεί πριν απ’ την επίσημη ανακοίνωση διαζυγίου της ΠΑΕ ΑΕΚ).

Μπορεί για τον “Κλώνα” η αποχώρηση του να θεωρούταν ούτε λίγο, ούτε πολύ σίγουρη, αλλά για τον Νίκλας Χούλτ μέχρι και πριν λίγες μέρες παιζόταν για το αν θα αποχωρήσει, ή θα παραταθεί το συμβόλαιο του για ακόμα ένα μήνα, ή θα ανανέωνε κανονικά την συνεργασία του με την ΑΕΚ, παρότι οι Κιτρινόμαυροι βρισκόντουσαν το τελευταίο διάστημα στην αναζήτηση του αντικαταστάτη του, αφήνοντας όμως πιθανότητες στον Σουηδό μπακ για παραμονή.

Πλέον, η απόφαση πάρθηκε η Ένωση θέλει να αλλάξει σελίδα, θεωρώντας πως ο κύκλος του Χούλτ στην ομάδα έκλεισε και ότι είχε να δώσει το έδωσε, προχωρώντας σε μια καλύτερη επιλογή για την συγκεκριμένη θέση απ’ τον Σουηδό.

Προφανώς, ο άνθρωπος που καλείται να βρει τον αντικαταστάτη του Σουηδού μπακ, είναι ο Ίλια Ίβιτς που έχει κάνει όλο αυτό το διάστημα μια προεργασία για το τι υπάρχει στην αγορά για τα δεδομένα της ΑΕΚ, ψάχτηκε για κάποιες εξαιρετικές και καλές περιπτώσεις, ενώ συνεχίζει την αναζήτηση στην μεταγραφική αγορά, ώστε να βρει την καλύτερη λύση για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Ο Ίβιτς επιθυμεί ο επόμενος αριστερός μπακ της ομάδας, να έχει χαρακτηριστικά φουλ μπακ, ταχυδυναμικός ποδοσφαιριστής,  καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, να μπορεί να βοηθήσει στην επίθεση και κυρίως στο κομμάτι της επιθετικής λειτουργίας απ’ τα άκρα, με καλή σέντρα και να πατάει περιοχή.

Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά είναι κι’ αυτά που θα μπορέσουν να ανεβάσουν την Ένωση επίπεδο για το αριστερό άκρο της άμυνας της, βρίσκοντας ένα μπακ για βασική επιλογή, καλύτερο παίκτη απ’ τον Χούλτ, που μαζί με τον Λόπες θα σχηματίσουν μια δυνατή δυάδα για τη θέση του αριστερού μπακ την επόμενη σεζόν.

Η αναζήτηση και η επιλογή δεν θα είναι σε καμία περίπτωση εύκολη, αλλά ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ έχει αναλάβει προσωπικά την υπόθεση και δουλεύει στο να βρει τον αντι-Χούλτ, καλύπτοντας το κενό του Σουηδού μπακ.

Advertisement