23.3
19:49

Αρχοντής: «Η ΑΕΚ επιστρέφει δυναμικά στο ανδρικό βόλεϊ»

AEK1924.gr team
Advertisement

Απόλυτη επιβεβαίωση των όσων σας ανέφερε πρώτο το ΑΕΚ1924 σχετικά με την κινητικότητα της διοίκησης της Ερασιτεχνικής με στόχο να επιστρέψει η ομάδα στην αγωνιστική δράση, αποτελούν οι σημερινές (23/03) δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Μάνας ΑΕΚ, Λευτέρη Αρχοντή.

Προσπάθεια να επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους κάνει η ΑΕΚ της Καρδιάς, με τους ανθρώπους της ομάδας να έχουν ξεκινήσει μία σειρά επαφών και διαδικασιών ώστε να δηλώσει συμμετοχή στην Α2.

Όπως είχατε ενημερωθεί πρώτοι από το ΑΕΚ1924, η ομάδα βρέθηκε στο «σκοτάδι» το τελευταίο χρόνο και πλέον όλα δείχνουν πως ξεκινά η αγωνιστική και διοικητική στελέχωση του τμήματος ΤΑΠ για την επιστροφή.

Ο Λευτέρης Αρχοντής, Β’ Αντιπρόεδρος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, μίλησε στην «Ώρα των Σπορ» για την προσπάθεια που γίνεται. Μάλιστα τόνισε πως η ομάδα θα στηριχθεί σε νεαρούς αθλητές, με βάση πρώην και νυν παίκτες των Ακαδημιών της, ενώ υπάρχουν στενές συζητήσεις και με προπονητή.

Τα πράγματα δεν είναι καθόλου εύκολα, χρειάζεται ένα εφαρμόσιμο μακροπρόθεσμο πλάνο βιωσιμότητας του τμήματος καθώς το οικονομικό φορτίο που φέρει θα παραμείνει σε κάθε περίπτωση βαρύ. Μένει να δούμε αν όσα πηγάζουν από τα υψηλόβαθμα στελέχη της Ερασιτεχνικής υλοποιηθούν και σε τι βαθμό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Λευτέρη Αρχοντή στην «Ώρα των Σπορ»:

«Έχουμε καταθέσει ήδη υπόμνημα στην ΕΟΠΕ και δηλώνουμε την διαθεσιμότητα να αγωνιστούμε τη φετινή χρονιά.  Εάν δημιουργηθεί preleague τότε θα συμμετάσχουμε εκεί. Σύμφωνα με τον κανονισμό έχουμε δικαίωμα να κατεβούμε στην Α2. Η ΑΕΚ επιστρέφει δυναμικά και στο ανδρικό βόλεϊ».

Για τις συνθήκες της επιστροφής της ΑΕΚ: «Σύμφωνα με την υπάρχουσα νομοθεσία η ομάδα κατεβαίνει μια κατηγορία. Δεν δηλώσαμε εξ’ αρχής συμμετοχή, δεν κινδυνεύουμε με πρόστιμο η υποβιβασμό στις χαμηλές κατηγορίες. Αυτό θα είχε συμβεί αν δηλώναμε συμμετοχή στο πρωτάθλημα και αποχωρούσαμε στη πορεία».

Για την απόφαση της ΑΕΚ να μην κατέβει πέρυσι στο πρωτάθλημα: «Θεωρώ πως ήταν η ενδεδειγμένη απόφαση από την στιγμή που η ΑΕΚ δεν συμφωνεί με την δομή που υπάρχει μέχρι και σήμερα στη Λίγκα. Η απόφαση μας δικαίωσε και φάνηκε και από το αποτέλεσμα πολλές ομάδες διαλύθηκαν στα μέσα της χρονιάς και έγινε πρωτάθλημα για 4 ομάδες. Η απόφαση ήταν ομόφωνη του Δ.Σ. μην συμμετάσχει η ομάδα δεν ήταν του προέδρου, Αλέξη Αλεξίου μόνο.»

Για τους στόχους που θα έχει η ομάδα: «Στόχος μας τη νέα χρονιά η ομάδα είναι να πλαισιωθεί από νέα παιδιά και να επενδύσουμε στο μέλλον και στις ακαδημίες μας. Η ΑΕΚ διαθέτει αυτή την στιγμή 2-3 παιδιά που βρίσκονται στα κλιμάκια της Εθνικής. Επιπλέον είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία με προπονητή.»

Advertisement