Ο Ντελρόι Τζέιμς μίλησε για την επιστροφή του στην ΑΕΚ, αλλά και τον ρόλο του στην ομάδα.
«Θα έπρεπε να είχε έρθει νωρίτερα η επιστροφή, αλλά συνέβη τώρα και αυτό είναι που μετράει. Δεν χρειάζεται να μπω σε περαιτέρω ανάλυση. Αγαπώ την ΑΕΚ, αγαπώ την ομάδα που έχουμε φτιάξει. Θεωρώ πως έχουμε δυνατό ρόστερ και φέτος και πιστεύω πως θα είμαστε σε θέση να κλείσουμε και αυτή τη σεζόν με μαγικό τρόπο», τόνισε αρχικά ο Τζέιμς στο sdna.
Απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου η ΑΕΚ πέτυχε την πρώτη νίκη της για το 2019, με τον Τζέιμς να συνδυάζει την επιστροφή του, μπροστά στον κόσμο της Ένωσης, με θετικό αποτέλεσμα. «Σε κάθε παιχνίδι μπαίνουμε για να κερδίσουμε. Δεν είδαμε τον αγώνα με τον Κολοσσό ως ευκαιρία για… απάντηση. Κόντρα στην Μπάμπεργκ φτάσαμε πολύ κοντά στη νίκη. Στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ είχαμε την ίδια διάθεση από τα πρώτα λεπτά και καταφέραμε να κερδίσουμε, που αυτό είναι και το πιο σημαντικό».
Ένα από τα χαρακτηριστικά που τον έκαναν να ξεχωρίζει την περσινή σεζόν ήταν η ικανότητά του να παίζει σε πάνω από μία θέσεις. Κι αυτό γιατί βρέθηκε να αγωνίζεται πότε στο «4», πότε στο «5», αλλά και στο «3» κάποιες φορές. Φέτος τα πράγματα είναι λίγο πιο διαφορετικά. «Φέτος θα ξεκινήσω από το 5. Όμως, παίζω σε όποια θέση με χρειαστεί ο προπονητής και ανάλογα το πλάνο που έχει εκείνος για την ομάδα. Το σημαντικό είναι να ακολουθούμε το πλάνο του προπονητή και εγώ από την πλευρά μου μπορώ να ανταποκριθώ σε όποιον ρόλο μου ζητήσει εκείνος».
Η ΑΕΚ έχει θέσει και φέτος ψηλά τον πήχη των προσδοκιών. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, εκείνοι που ζητούν το repeat από την Ένωση. Πόσο εφικτό είναι κάτι τέτοιο, όμως; «Πραγματικά, δεν μπορώ να πω κάτι σχετικά με το repeat», είπε αρχικά, για να προσθέσει «Αν μου έκανες την ίδια ερώτηση πέρυσι, κατά πόσο θα ήμασταν σε θέση να κατακτήσουμε το Champions League, θα σου απαντούσα πως στόχος μας ήταν να κοιτάξουμε ένα παιχνίδι τη φορά. Με τον ίδιο τρόπο θα πορευτούμε και φέτος.
Μπορεί κάποιος να νομίζει πως επειδή κατακτήσαμε το τρόπαιο πέρυσι να είναι πιο εύκολα τα πράγματα για εμάς, όμως φέτος ο βαθμός δυσκολίας έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Πολλές ομάδες έχουν σαν στόχο να μας εκθρονίσουν, οπότε εμείς πρέπει να παλεύουμε και να μην τα παρατάμε ποτέ. Η συνέχεια θα είναι δύσκολη, όμως θεωρώ πως έχουμε παίκτες που πιστεύουν πως μπορούμε να κάνουμε κάτι σπουδαίο και φέτος και πρέπει να εστιάσουμε στο πώς θα κάνουμε καλύτερα τη δουλειά».
Κατά τη διάρκεια της περσινής σεζόν ο έμπειρος φόργουορντ ήταν εκ των τραγουδιστών στο βίντεο του ΟΠΑΠ, όπου τραγούδησε το «Γύρισε» του Βασίλη Καρρά. Το τραγούδι αυτό, μάλιστα, όχι μόνο δεν το ξέχασε, αλλά όπως παραδέχτηκε «ήταν το τραγούδι που έβαζα να ακούω ξανά και ξανά τις πρώτες μέρες της επιστροφής μου. Ήταν κάτι ξεχωριστό για μένα».
Μια από τις φάσεις που έχουν μείνει χαραγμένες στον κόσμο της ΑΕΚ ήταν το νικητήριο κάρφωμά του στο παιχνίδι με την Βενέτσια, στην Ιταλία, την περασμένη σεζόν. Εκείνος, όμως βλέπει τα πράγματα λίγο διαφορετικά. «Δεν μπορείς να ζεις με τις αναμνήσεις απ’ όσα έχεις πετύχει. Κάθε αγώνας είναι διαφορετικός και εσύ πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσεις σκληρούς αντιπάλους. Πρέπει να παίζεις όπως πρέπει για να παίρνει τη νίκη, που είναι και αυτό που έχει σημασία».
Κλείνοντας, ο φόργουορντ της ΑΕΚ στάθηκε στη δύσκολη συνέχεια, με το παιχνίδι κόντρα στην Ντιζόν να πλησιάζει. «Έχουμε δύσκολη συνέχεια μπροστά μας. Η Ντιζόν είναι καλή ομάδα και άκρως αθλητική. Πρέπει να βγούμε στο παρκέ και να παλέψουμε σκληρά από το πρώτο λεπτό. Αυτό θα απλοποιήσει την κατάσταση για εμάς. Πρέπει να έχουμε μαχητικό πνεύμα σε κάθε φάση».
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement