Από νοοτροπία και φιλοσοφία μέχρι νεανικότητα και αθλητικότητα. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που θέλει ο προπονητής της ΑΕΚ για τη νέα σεζόν.
Η Βασίλισσα του Μάκη Αγγελόπουλου έχει επενδύσει στον Σωτήρη Μανωλόπουλο για τη νέα σεζόν και εκείνος είναι έτοιμος να αλλάξει τα πάντα στην ομάδα, εμφανίζοντας μια εικόνα που σε καμία περίπτωση δεν θα έχει σχέση με αυτή που είχε δημιουργήσει ο Γιούρι Ζντόβτς.
Ο κόουτς της ΑΕΚ θέλεο να περάσει τη νοοτροπία του μοντέρνου μπάσκετ, με μια ομάδα… νέα σε ηλικία, αθλητικού χαρακτήρα, η οποία θα είναι γρήγορη και ικανή τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση.
Αυτή τη στιγμή τα συμβόλαια που υπάρχουν στην Ένωση είναι μόλις τρία, αυτά των Ντίξον, Βασίλειάδη και Άτιτς, με το ένα από αυτά να είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα λυθεί. Ο Κώστας Βασιλειάδης δεν βοήθησε την ομάδα μέσα στη σεζόν, πήρε ευκαιρίες και στα πλέι οφ, ωστόσο δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί σε μια χρονιά η οποία φάνηκε ότι δεν ήταν η καλύτερη για τον ίδιο, με αποτέλεσμα η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών να βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της.
Όσον αφορά τον Μάικλ Ντίξον, ο Αμερικανός έκανε μια μέτρια πορεία, δεν φάνηκε καθόλου στα «μεγάλα» ματς, ωστόσο βοήθησε στο Τσάμπιονς Λιγκ και έδειξε τις ικανότητες του στη θέση «1» στα πλέι οφ, παίρνοντας τη θέση του Ρόκο Λένι Ούκιτς. Πρόκειται για μια διαφορετική περίπτωση από αυτές των άλλων δύο, καθώς ρόλο στην παραμονή του παίζει τόσο η ζωή του εκτός παρκέ, όσο και η ζήτηση του το καλοκαίρι από υποψήφιους «μνηστήρες», αλλά και οι επιλογές που θα έχει η ομάδα για μεταγραφές στις θέσεις «1» και «2».
Σχετικά με τον Άτιτς, ο Σωτήρης Μανωλόπουλος πιστεύει πολύ στο ταλέντο του και εκτός απροόπτου θα είναι ένας από τους επτά που θα έχει θέση ξένου στο ρόστερ, καθώς πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στο μπασκετ, το οποίο η ΑΕΚ δεν διαχειρίστηκε σωστά.
Οι σίγουροι, οι… «παίζονται» και τελειωμένοι
Η Βασίλισσα έχει κάνει ήδη την πρώτη μεταγραφή της, με τον Μπάρλοου να έχει συμφωνήσει με την Ένωση, την ίδια στιγμή που θα επιστρέψει ο Καμπερίδης, καθώς έχει ολοκληρωθεί ο δανεισμός του στο Ρέθυμνο.
Από εκεί και πέρα, μέρος του ρόστερ θα είναι σίγουρα ο Τσαλμπούρης, με τον Μωραΐτη να διεκδικεί μία θέση και τον Λαρεντζάκη να βρίσκεται στα πλάνα του προπονητή.
ΜακΓκραθ, Νιούλεϊ και Χαριτόπουλος δεν θα ανανεώσουν, ενώ παίζονται οι περιπτώσεις των Σάκοτα, Ελόνου, Μιλόσεβιτς και Ούκιτς.
Στην Ένωση έχουν κάνει συζήτηση με τον αρχηγό για νέο συμβόλαιο, ωστόσο τίποτα δεν είναι σίγουρο ακόμα. Σχετικά με την περίπτωση του Μιλόσεβιτς, ο «Μίνια» αποτελεί ένα από τα αγαπημένα παιδιά του κόσμου, έχει κάνει άλματα στην πορεία του στην ΑΕΚ, όμως οι Κιτρινόμαυροι δεν είναι σίγουροι αν θα υπάρξει περαιτέρω βελτίωση του Βόσνιου, για αυτό υπάρχουν σκέψεις για το αν θα πρέπει να παραμείνει στην ομάδα.
Όσον αφορά τον Ελονού, πρόκεται για ένα παίκτη που έκανε τη διαφορά στα πλέι οφ, είναι μέσα στις περιπτώσεις που θέλει να κρατήσει η Ένωση, όμως η παραμονή του θα εξαρτηθεί από τις επιλογές που θα βρει η ομάδα για τη θέση «5».
Τέλος, η περίπτωση του Ούκιτς «παίζεται», καθώς παρά το γεγονός ότι έκανε μια εξαιρετική χρονιά, χωρίς τραυματισμούς, δεν είναι σίγουρο ότι θα παραμείνει και αυτό διότι, εκτός της ηλικίας του, ο Μαωνόπουλος θέλει αθλητικότητα σε κάθε θέση και αν οι Ντίξον και Άτιτς μείνουν στην ομάδα, τότε ο Κροάτης δεν θα χωράει στο ρόστερ.
Αυτό που είναι σίγουρο, είναι πως ο Μανωλόπουλος θέλει να κλείσει άμεσα στο ρόστερ, αφήνοντας δύο θέσεις ξένων κενές μέχρι την τελευταία στιγμή, έτσι ώστε αν υπάρξει κάποια ευκαιρία στη μεταγραφική αγορά να μπορέσει να την αρπάξει η ΑΕΚ.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement