28.7
19:28

Νέα δεδομένα στις Β΄ ομάδες: Δικαίωμα συμμετοχής στη Γ’ Εθνική και ανόδου στη Superbet League 2

AEK1924.gr team
Νέα δεδομένα στις Β΄ ομάδες:  Δικαίωμα συμμετοχής στη Γ’ Εθνική και ανόδου στη Superbet League 2

Η ΕΠΟ αλλάζει τον κανονισμό και δίνει στις ΠΑΕ της Stoiximan Super League τη δυνατότητα να δημιουργήσουν Β’ ομάδα που θα συμμετέχει στη Γ’ Εθνική και θα διεκδικεί άνοδο στη Superbet League 2!

Με νέα διάταξη που εντάχθηκε στον «κανονισμό Β’ ομάδων», η ΕΠΟ ανοίγει τον δρόμο στις ΠΑΕ της Stoiximan Super League 1 να δημιουργήσουν δική τους Β’ ομάδα, η οποία θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο επόμενο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και δυνατότητα ανόδου στη Super League 2.

Μέχρι σήμερα, οι Β’ ομάδες των συλλόγων της μεγάλης κατηγορίας μπορούσαν να αγωνιστούν αποκλειστικά στη Super League 2 και να βρεθούν στη Γ’ Εθνική μόνο σε περίπτωση υποβιβασμού. Με τη νέα ρύθμιση, το πλαίσιο αλλάζει σημαντικά.

Πέρα από τις Β’ ομάδες των Αστέρα Τρίπολης, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ που ήδη έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη Super League 2, όλες οι υπόλοιπες ΠΑΕ της Super League 1 μπορούν πλέον να συστήσουν Β’ ομάδα και να τη δηλώσουν στη Γ’ Εθνική, ενισχύοντας έτσι το αναπτυξιακό τους μοντέλο.

Η σχετική διάταξη αναφέρει τα εξής:

«Σε περίπτωση υποβιβασμού μιας Β’ ομάδας καθώς και στην περίπτωση σύστασης Β’ Ομάδας ΠΑΕ της SL1 πέραν των προβλεπόμενων στην παρ. 2 του παρόντος άρθρου, αυτή δικαιούται να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Σε αυτή την περίπτωση η Β’ ομάδα δύναται να αγωνίζεται με επαγγελματίες και ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές, τους οποίους έχει στη δύναμή της η ΠΑΕ συμπεριλαμβανομένων όσων προβλέπονται στο άρθρο 1 παρ. 10 του Παραρτήματος Β’ του ΚΙΜΠ.


Η σύνθεση της Β’ ομάδας στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας αναφορικά με τη συμμετοχή των ποδοσφαιριστών καθορίζεται με βάση τους όρους της οικείας Προκήρυξης και δεν εφαρμόζονται οι προβλέψεις του παρόντος Κανονισμού.

Η Β’ ομάδα θα έχει δικαίωμα προβιβασμού στη Super League 2, υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που καθορίζονται στην οικεία Προκήρυξη του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας».

Μην χάνεις νέα της ΑΕΚ. Ακολούθησε το στην Google

Google ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ AEK1924 ΣΤΗΝ GOOGLE
Advertisement