18.7
16:54

Θέλει ακόμα δουλειά και μεταγραφές, αλλά θα είναι έτοιμη όταν πρέπει

Παναγιώτης Καλογερόπουλος
Θέλει ακόμα δουλειά και μεταγραφές, αλλά θα είναι έτοιμη όταν πρέπει

Η ΑΕΚ κατάφερε να κερδίσει (2-1) και στο τρίτο της φιλικό επί Ολλανδικού εδάφους παρότι χρειάστηκε να αγωνιστεί για αρκετά λεπτά με δέκα παίκτες

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΠΕΛΝΤΟΟΡΝ: ΠΑΝΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Οι παίκτες του Μάρκο Νίκολιτς με βαριά τα πόδια λόγω και των συνεχόμενων διπλών προπονήσεων στο Άπλεντοορν κέρδισαν την Γκρόνινγεκν (2-1) στο τρίτο φιλικό της ΑΕΚ στην Ολλανδία ωστόσο η εικόνα της ομάδας δεν είναι ακόμα καλή, κάτι που είναι εν μέρει και λογικό καθώς ακόμα βρισκόμαστε στο στάδιο της προετοιμασίας ενώ αναμένεται και περαιτέρω ενίσχυση.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Καλύτερη ήταν η ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο του φιλικού απέναντι στην Γκρόνινγκεν ενώ είχε και ευκαιρίες για να προηγηθεί αυτή πρώτη στο σκορ.

Στο ξεκίνημα η Ένωση έχασε την πρώτη της μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από ρρομερή εκτέλεση του Κοϊτά, η μπάλα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι των Ολλανδών. Λίγο αργότερα ύστερα από φάση διαρκείας μετά από κόρνερ, ο Ζούμπκοφ σέντραρε κι ο Μουκουντί αστόχησε με κεφαλιά, ενώ στο 18’ η ΑΕΚ χάνει κι άλλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ύστερα από καλή ανάπτυξη της ΑΕΚ από τον άξονα, ο Κοϊτά στον κενό χώρο βρήκε τον Βάργκα σε θέση τετ α τετ αλλά νικήθηκε από τον γκολκίπερ των Ολλανδών.

Η Γκρόνινγκεν απάντησε στο ημίωρο με τον Μπρινιόλι να κάνει καλή επέμβαση και να στέλνει τη μπάλα σε κόρνερ μετά το πλασέ του Μέρσερα. Λίγο αργότερα οι Ολλανδοί βγήκαν και πάλι μπροστά μετά από λάθος του Μαρίν στη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, ο Ντε Γιόνκε βρέθηκε απέναντι από το Μπρινιόλι και βρήκε οριζόντιο δοκάρι του Ιταλού γκολκίπερ.

Η ΑΕΚ στη συνέχεια βγήκε και πάλι μπροστά και με ωραία ενέργεια του Ζούμπκοφ από τα δεξιά, βρήκε τον Κοϊτά στον άξονα που έκανε αμέσως το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε στα σώματα κι έφυγε κόρνερ. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μία νέα πολύ καλή επέμβαση του Μπρινιόλι στο πλασέ του Ντε Γιόνγκε έξω από την μεγάλη περιοχή.

ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΖΙΝΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣΚΑΜΗΣ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μάρκο Νίκολιτς διατήρησε σε μεγάλο βαθμό το ίδιο ρόστερ προχωρώντας αρχικά μόνο στην είσοδο των Μάνταλου και Σαχαμπό. Λίγο αργότερα υπήρχε ενταση μεταξύ των παικτών, μπήκαν στη μέση οι ψυχραιμότεροι και έσβησαν τη φωτιά ωστόσο λίγα λεπτά αργότερα ο Ρέλβας έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα και είδε την κόκκινη κάρτα. Ο Πορτογάλος άνοιξε το κοντρόλ με αποτέλεσμα να χάσει την κατοχή και πεσε αμέσως για τάκλιν με τον διαιτητή Ρούπερτι να τον βγάζει αμέσως εκτός παιχνιδιού.

Λίγο αργότερα ωραία ανάπτυξη για την ΑΕΚ, ο Μαρίν από δεξιά έκανε τη σέντρα προς τον Βάργκα αλλά τελευταία στιγμή παρενέβη αμυντικός των Ολλανδών. Ο Νίκολιτς σε εκείνο το σημείο προχώρησε σε πολλές αλλαγές με αποτέλεσμα η Ένωση να δεχτεί γκολ. Ο Ζαουάντα βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής και με πλασέ νίκησε τον Μπρινιόλι για το 1-0. Ο δικέφαλος ωστόσο παρότι αγωνιζόταν με δέκα κατάφερε να ισοφαρίσει το ματς. Μετά από φοβερή ατομική ενέργεια του Ζίνι,  άφησε πίσω του τον αμυντικό και πλάσαρε υποδειγματικά για το 1-1 της Ένωση.

Η εντεκάδα της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο: Μπρινιόλι, Ρότα, Μουκουντί, Ρέλβας, Πήλιος, Μαρίν, Κάιρινεν, Ζούμπκοφ, Κοϊτά, Γιόβιτς, Βάργκα.

Η εντεκάδα της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο: Μπρινιόλι, Ρότα, Μουκουντί, Ρέλβας, Πήλιος, Μαρίν, Σαχαμπό, Μάνταλος, Κοϊτά, Γιόβιτς, Βάργκα.

Μην χάνεις νέα της ΑΕΚ. Ακολούθησε το στην Google

Google ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ AEK1924 ΣΤΗΝ GOOGLE
Advertisement