04.3
13:50

Τζαβέλλας: «Έχω πάντα στην καρδιά μου την ΑΕΚ»

AEK1924.gr team
Τζαβέλλας: «Έχω πάντα στην καρδιά μου την ΑΕΚ»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ, παραχώρησε συνέντευξη για όλη του καριέρα, τονίζοντας ότι έχει πάντα στην καρδιά του την ΑΕΚ

Σε μια μεγάλη συνέντευξη για την καριέρα του, ο Γιώργος Τζαβέλλας αναφέρθηκε και στο πέρασμα του, απ’ την ΑΕΚ, αναφέροντας ο ίδιος την σχέση του, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη, τον Ματίας Αλμέιδα, ενώ επισήμανε ότι η Ένωση θα είναι πάντα στην καρδιά του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τζαβέλλας για την ΑΕΚ:

Για την πρώτη του χρονιά στην ΑΕΚ:

«Η πρώτη μου χρονιά στην ΑΕΚ είναι πολύ δύσκολη γιατί είναι μια ομάδα που ετοιμάζεται να κάνει τη μετάβαση στο καινούργιο γήπεδο. Είναι μια ομάδα που τότε αρχίζει να νιώθει και να ζητά αυτό που θα της έδινε το καινούργιο γήπεδο και που είναι έτοιμη να κάνει μια καινούργια αρχή. Εγώ πάω έναν χρόνο πριν και προλαβαίνω λίγο… ξύλο».
Είμαι μια μεταγραφή Μελισσανίδη. Κάποια στιγμή θα βρισκόμασταν, δεν γινόταν να μην βρεθούμε με τον κύριο Δημήτρη. Είμαι σε μια φάση που είμαστε καλύτερα μου με την Εθνική ομάδα και έρχομαι στην Ελλάδα που έχω δύο με δυόμιση προτάσεις. Τρεις δεν έγιναν. Δύσκολο δεν είναι να καταλάβεις ποιες ήταν, αν σκεφτείς ότι δεν υπήρχε ο ΠΑΟΚ. Επέλεξα την ΑΕΚ και δικαιώθηκα.

Δεν είχα συγκεκριμένο ρόλο. Στην ομάδα του Δημήτρη του Μελισσανίδη ο ρόλος που αναλαμβάνεις είναι να παίζεις ποδόσφαιρο. Η ασφάλεια που σου έδινε εκείνος σε έκαναν να είσαι πιο συγκεντρωμένος σε αυτό που πρέπει να κάνεις. Αυτό που πιστώνω στην ΑΕΚ και στους ανθρώπους της είναι ότι στο τέλος της πρώτης χρονιάς που η ομάδα μένει εκτός Ευρώπης, που μας κυνηγάει όλη η φίλαθλη κοινωνία, καταλαβαίνει την προσπάθεια μου, ότι το αν ήμουν καλός. Είχα κάνει κάποια πολύ καλά παιχνίδια και κάποια πολύ κακά. Η ΑΕΚ λοιπόν καταλαβαίνει την πρόθεση μου και ότι ήθελα να δώσω, ότι δεν ήμουν ένας άνθρωπος 35χρονών που ήρθε να κολλήσει τα τελευταία ένσημα και να πάρει τα λεφτά και να φύγει. Με στηρίζει και μένω και κάνω μια εκπληκτική χρονιά εσωτερικά για εμένα και φτάνουμε στο νταμπλ».

Για τον Ματίας Αλμέιδα και το ποδόσφαιρο του:

«Τώρα το λένε άμεσο ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο ένας με έναν. Η ΑΕΚ την προηγούμενη χρονιά είχε προετοιμαστεί με κάποιες πολύ καλές μεταγραφές, Είχε κάποιο υλικό. Όταν φτάνουμε στο καλοκαίρι έρχονται άλλοι 4-5 παίκτες που σε συνδυασμό με την προπόνηση και όλο αυτό που έβγαζε ο Αλμέιδα, οι ομιλίες του ήταν κάτι πολύ παραπάνω από τακτικές. Αυτό εμένα με έψηνε πολύ, τον κοιτούσα στα μάτια και περίμενα να βγω στο γήπεδο. Αυτό πάντα θα είναι το νούμερο ένα στο ποδόσφαιρο. Να μπορεί ο προπονητής να μεταδώσει στους παίκτες, στον οργανισμό αυτά που θέλει. Να δώσει την εσωτερική του δύναμη και να τους τραβήξει όλους. Αυτός ήταν ο Ματίας Αλμέιδα. Γι’ αυτό κατάφερε η ομάδα να δουλεύει σε τόσο υψηλά στάνταρ για πολύ καιρό με αυτό το ποδόσφαιρο που έπαιξε.
Το ποδοσφαιρικό του σχέδιο εκείνη τη χρονιά ήταν αυτό που είδατε. Έχουμε την ένταση, μπορούμε να παίξουμε ένας με έναν. Γιώργο μου αν δεν μπορείς να παίξεις έναν με έναν δεν μπορείς να παίξεις σε εμένα. Ή θα είσαι τέταρτος στόπερ ή θα σε διώξω. Θέλεις να κάτσεις με εμένα και να προσπαθήσεις; Θέλω πάρα πολύ. Ακόμα κι αν είσαι στον πάγκο; Ακόμα κι αν είμαι εκτός αποστολής; Αυτή ήταν η κουβέντα μας, στη γνωριμία μας. Καταλαβαίνεις και είναι και μια πρόκληση για εμένα στην ηλικία που ήμουν ότι πρέπει να παίξεις ένας με έναν. Να πηγαίνω κάθε μέρα μέρα στην προπόνηση και να παίζω ένας με έναν με τον Λιβάι, τον Πινέδα, τον Ελίασον και τον Άμραμπατ. Όσο ξύλο φάμε κι όσο ρίξουμε»

Για τη διαφορά ΑΕΚ-Παναθηναϊκού τη σεζόν 2022-23:

«Εκείνη τη σεζόν έπαιξε και ο Παναθηναϊκός ένα πολύ καλό ποδόσφαιρο, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Η μοναδική ομάδα που μας είχε δυσκολέψει τόσο, ακόμα και μέσα στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν ο Παναθηναϊκός. Τελικά νομίζω τη διαφορά την έκανε το ρόστερ. Τα πλέι οφς δεν ήταν όπως είναι τώρα. Ήταν 10 ματς ανά τρεις μέρες. Εκεί το ρόστερ της ΑΕΚ κατάφερε να αντέξει και ο Παναθηναϊκός έχασε πάρα πολλούς βαθμούς»

Για τη νίκη στην Τούμπα με το γκολ του Αραούχο:

«Μέσα στην Τούμπα ήταν ένα παιχνίδι που μου το χρώσταγε η μοίρα. Κάτι μου χρωστούσε και ο ΠΑΟΚ. Ήταν ένα παιχνίδι που θέλω να θυμάμαι. Σκόραρα κι εγώ και ακυρώθηκε στην τρίχα. Εμείς κερδίσαμε με το γκολ του Αραούχο κι ο Παναθηναϊκός άφησε βαθμούς».

Για το θέμα του Covid στο τέλος τη σεζόν 2022-23:

«Είχαμε Covid. Εμάς μας κόλλησαν κάποιοι άλλοι, εμείς κολλήσαμε τους άλλους. Έτσι πάει συνήθως. Είχαμε περισσότερο από τη μισή ομάδα, παίζαμε σταθερά εκείνη την εβδομάδα με 15 άτομα θετικά. Είχαμε κάνει εμβόλια φυσικά».

Για τον Τελικό τη σεζόν του νταμπλ:

«Στον Τελικό με τον ΠΑΟΚ δεν έπαιξα. Ήμουν εκτός αποστολής παρότι είχα παίξει σε όλα τα ματς του Κυπέλλου. Εκεί κατάφερε η ΑΕΚ να αντέξει με δέκα παίκτες. Ήταν αυτό που λέγαμε τα πνευμόνια, η δύναμη όλης της χρονιάς»

Για το πώς η ΑΕΚ έχασε το πρωτάθλημα του 2024:

«Την επόμενη χρονιά η ΑΕΚ έπαθε αυτό που είχε πάθει ο Παναθηναϊκός την προηγούμενη, Κάπως έχασε την αυτοσυγκέντρωση της, υπερεκτίμησε τις δυνάμεις. Πιθανόν να υποτίμησε τον ΠΑΟΚ, γιατί ήταν ξεκάθαρο σε όλο τον κόσμο ότι η ΑΕΚ θα μπορούσε να κατακτήσει και πάλι το πρωτάθλημα».

Για το αν οι αλλαγές στο επιτελείο επηρέασαν τον Αλμέιδα:

«Ο Ματίας έχασε σίγουρα έναν πάρα πολύ σημαντικό συνεργάτη, τον Ομάρ. Νομίζω ήταν ένας συνεργάτης που δεν έπρεπε να χάσει. Το είχα πει στην ομάδα. Την επόμενη χρονιά βέβαια και ο ΠΑΟΚ είναι ένας άλλος ΠΑΟΚ. Ο Λουτσέσκου δεν είναι ένας άνθρωπος που θα τον βρεις για πολύ στα σχοινιά. Βρίσκει τρόπο και φεύγει. Οπότε βρήκε τρόπο».

Για το τι κρατάει από την ΑΕΚ:

«Από την ΑΕΚ κρατάω την αγάπη του κόσμου. Ένα όμορφο τέλος, άσχετα ότι εγώ θα προτιμούσα να μείνω και να έχω κλείσει εκεί την καριέρα μου. Δεν το έψαξα ποτέ. Είχα αυτό το συμβόλαιο. Πάντα την ΑΕΚ την έχω στην καρδιά μου»

Η διαφορά της πορείας του σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ:

«Στον ΠΑΟΚ ένιωθα ότι πρέπει να έχω πολλούς ρόλους. Η ΑΕΚ δεν μου ζήτησε τίποτα εκτός από το να παίξω μπάλα. Είχε ένα αφεντικό που ξέρει τι πρέπει να κάνει και στα 33 μου, μου έλεγε εσύ τη δουλειά σου στο γήπεδο και τα άλλα άστα σε έμενα»

Για τα προβλήματα που βίωσε στον ΠΑΟΚ και πώς τα αντιμετώπισε:

«Οι σφαλιάρες που έφαγα, γιατί αυτά που συνέβησαν με ζόρισαν πάρα πολύ, με έβαλαν να κάτσω να ψάξω τι πρέπει να αλλάξω για το μέλλον. Και μου τα έδωσαν μετά, μου τα έδωσε η ζωή με την ΑΕΚ. Χειρίστηκαν καταστάσεις διαφορετικά. Αν δεν υπήρχε ο ΠΑΟΚ μπορεί στην πρώτη χρονιά με την ΑΕΚ να είχα κάνει άλλα λάθη και να είχα φύγει».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement