Ήταν μια μαγική βραδιά του Δεκέμβρη το 2013 όταν η ΑΕΚ πάγωσε το σπίτι της βασίλισσας της Ευρώπης και έκανε το Ρεάλ-ΑΕΚ 2-2, με αποτέλεσμα το ματς να λήξει με αυτό το μαγικό αποτέλεσμα.
Αμέσως γύρεψα και βρήκα την ιστορία της ΑΕΚ, είχα μείνει άναυδος όχι μόνο από την ποδοσφαιρική ιστορία αλλά και από τις ρίζες της, από που προέρχεται και τι εστί ΑΕΚ. Σε μια μέρα διάβασα έμαθα την ιστορία της ΑΕΚ αλλά όχι το νόημα της. Δεν δίστασα στιγμή πήγα στον πατέρα μου και του είπα << Πατέρα συγνώμη δεν έπρεπε να με κάνεις Παναθηναϊκό, από σήμερα γίνομαι ΑΕΚ επειδή προέρχεται από ένα μέρος που αγαπάς την Κων/πολη και με τα λίγα που διάβασα θαύμασα την ιστορία της ΑΕΚ>>.
Από εκείνη την στιγμή δήλωσα πιστός οπαδός της ΑΕΚ και ποτέ δεν έχασα ματς της αγαπημένης μας, έστω και αν δεν μπόρεσα να την παρακολουθήσω από κοντά. Όμως λυπόμουν για ένα πράγμα, που δεν έγινα ΑΕΚ απ κούνια αλλά με την πάροδο του χρόνου. Μέχρι και σήμερα δεν έχω μετανιώσει στιγμή για την αλλαγή που είχα κάνει και έγινα ΑΕΚ έστω και αν όλοι μου οι φίλοι μου λέγανε <<Γιατί έγινες ΑΕΚ; Ολυμπιακός έπρεπε να γίνεις, αυτός κυριαρχεί>>.
Μετά την αδικία του 2008 και την απώλεια του πρωταθλήματος στα χαρτιά από τον Ολυμπιακό δήλωνα υπερήφανα ΑΕΚ και έλεγα γουστάρω να πολεμώ παράγκες και να εναντιώνομαι στις μαφίες άλλων ομάδων. Δεν είχα μάθει από την αρχή που έγινα οπαδός της ΑΕΚ το νόημα αυτής της ομάδας όμως με την πάροδο του χρόνου μέχρι και σήμερα έμαθα:
1. Η ΑΕΚ είναι ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν.
2. Η ΑΕΚ σημαίνει προσφυγιά ξεριζωμένη, πνοή και στίγμα από την Κων/πολη.
3. Είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ.
4. ΑΕΚ να μην υπάρχει πάλι ΑΕΚ θα είμαι.
Δέκα χρόνια έχουν περάσει που έγινα ΑΕΚ και δεν το μετάνιωσα στιγμή, μπορεί να μην είμαι από κούνια ΑΕΚ αλλά μεγαλώνοντας και μαθαίνοντας το αίμα μου έγινε κιτρινόμαυρο και νιώθω υπερηφάνεια που έγινα ΑΕΚ και ανήκω στην ΑΕΚ και πάντα θα ανήκω στην ΑΕΚ που για μένα και για όλους μας η ΑΕΚ είναι οικογένεια. Στα 13 μου που έγινα ΑΕΚ έμαθα ότι ιστορία δεν είναι μόνο πρωταθλήματα και μεγάλωσα με μια ιδέα στο μυαλό μου και πήρα το νόημα της ΑΕΚ που είναι:
1. Ιδέα.
2. Θρησκεία.
3. Λατρεία.
4. Προσφυγιά.
5. Ιστορία.
Τώρα το 2013, 89 χρόνια ιστορίας ιδεολογίας έχουν δείξει ότι για όλα υπάρχει η πρώτη φορά, έτσι η ΑΕΚ για πρώτη φορά στην ιστορία της έπεσε στν Β’ εθνική λόγω μεγαλομετόχων που την έφεραν σε αυτή την δεινή κατάσταση. Όμως ο ΑΕΚΤΖΗΣ δεν συγχωρά και να είστε σίγουροι πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Η ΑΕΚ θα αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της για να συνεχίσει την ιστορική της πορεία και εγώ όπως και ο κάθε ΑΕΚΤΖΗΣ θα δείξει τι εστί ΑΕΚ και αυτή η ομάδα είναι τεράστια και θα φανεί και τώρα που είναι στα δύσκολα της.
Μέτα από τα γεγονότα των τελευταίων χρόνων στέκομαι στο ύψος μου όπως και χιλιάδες οπαδοί της ΑΕΚ και είμαι περήφανος για αυτή την ομάδα γιατί μονάχα εμείς ξέρουμε ότι η ΑΕΚ είναι ιδέα και δεν πεθαίνει και είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ. Όσο μας πολεμούν τόσο πωρωνόμαστε, όσο μας μισούν και θέλουν να μας διαλύσουν τόσο εναντιωνόμαστε και αντιστεκόμαστε. Στην Β’, στην Γ’ και στην Δ’ εθνική πάλι ΑΕΚ και μόνο ΑΕΚ, κόψτε μου τις φλέβες και θα δείτε κιτρινόμαυρο αίμα να ρέει, ξεριζώστε μου την καρδιά και θα δείτε τον δικέφαλο να πετάει πάνω από την Κων/πολη και να φτάνει μέχρι τα χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας.
Έστω και αν δεν έγινα ΑΕΚ από κούνια όπως οι περισσότεροι ΑΕΚΤΖΗΔΕΣ είμαι περήφανος που έγινα μέλος της ΑΕΚ και που έβαλα αυτήν την ομάδα στην ζωή μου, στην καρδιά μου και αυτή η μεγάλη ΑΕΚ δεν θα πεθάνει θα πολεμά γενιά με γενιά και θα βρίσκεται παρών γιατί το απαιτεί η ιστορία της.
ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΤΡΕΜΕΙ Η ΓΗ.
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement