21.9
21:11

Κατά το δοκούν παρεμβάσεις από τον Φωτιά – «Ξέχασε» την κόκκινη, ακύρωσε το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ χωρίς on field review!

AEK1924.gr team
Κατά το δοκούν παρεμβάσεις από τον Φωτιά – «Ξέχασε» την κόκκινη, ακύρωσε το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ χωρίς on field review!

Η θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ για τα όσα συνέβησαν στο ΑΕL FC Arena.

Η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 κόντρα στη Λάρισα για την 4η αγωνιστική της Super League, σε μια αναμέτρηση με που οι κιτρινόμαυροι έχουν κάθε δικαίωμα να έχουν τις αμφιβολίες τους για τις αποφάσεις τόσο του διαιτητή Μόσχου, όσο και του Φωτιά που ήταν στο VAR.

O πιο έμπειρος Φωτιάς δεν συγκινήθηκε ιδιαίτερα από το πολύ βάναυσο μαρκάρισμα που δέχθηκε ο Γιόβιτς, στο φάουλ που προηγήθηκε της φάσης που σκόραρε η ΑΕΚ με τον Μαρίν. Από το ριπλέι που έδειξε η συνδρομητική τηλεόραση είναι ξεκάθαρο που επρόκειτο για ένα αντιαθλητικό μαρκάρισμα και η παρέμβαση του VAR ήταν επιβεβλημένη προκειμένου να υπάρξει αναβάθμιση της κάρτας από κίτρινη σε κόκκινη. Ο Βασίλης Φωτιάς ωστόσο δεν έκρινε απαραίτητο να κάνει κάτι τέτοιο.

Στην εξέλιξη της αναμέτρησης η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα των γηπεδούχων από το σουτ του Μαρίν, αφού πρώτα υπήρξε κόντρα πάνω στον Πινέδα. Σε αυτό το σημείο αποφάσισε να… ξυπνήσει και να ακυρώσει με προσωπική παρέμβαση το γκολ, για χέρι του Μεξικανού.

Κι εδώ είναι που γεννώνται και τα μεγάλα ερωτήματα. Διότι αφενός δεν είδαμε από την τηλεοπτική μετάδοση κάποιο πλάνο που να επιβεβαιώνει την απόφαση αυτή και αφετέρου για ποιο λόγο ο διαιτητής Μόσχου (του μόλις ενός ματς στη Super League) δεν πήγε να κάνει on field review, ως οφείλει σε αυτές τις περιπτώσεις, μιας και δεν πρόκειται για υπόθεση οφσάιντ!

Θα έπρεπε ως ο πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης να πάει και να δει τα πλάνα και στη συνέχεια να αποφασίσει εάν η μπάλα βρήκε ή όχι το χέρι του Πινέδα. Το μόνο που είδαμε ήταν τον Φωτιά να παίρνει πάνω του τις κρίσιμες φάσεις, να επεμβαίνει κατά το δοκούν και τελικώς να κρίνει το αποτέλεσμα!

Mακάρι να έδειχνε και τον ίδιο ζήλο να εξασκήσει σωστά τα καθήκοντά του, όταν έπρεπε να αποβληθεί ο Παντελάκης των γηπεδούχων για το πολύ σκληρό τάκλιν στον Γιόβιτς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->