
H Παρί Σεν Ζερμέν ξεκινάει την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της πρωταθλήτριας Ευρώπης υποδεχόμενη την Αταλάντα στην πρεμιέρα του φετινού Champions League (17/9, 22:00), με τον Λουίς Ενρίκε να κρατάει ψηλά τον πήχη και να ξεκαθαρίζει πως ο στόχος της ομάδας του δεν μπορεί να είναι άλλος από το back-to-back.
Η Παρί Σεν Ζερμέν σάρωσε τους τίτλους μέσα στο 2025 καθώς σήκωσε πέντε τρόπαια, με το σπουδαιότερο όλων να είναι φυσικά το Champions League που έλειπε από την τροπαιοθήκη της.
Αυτό έγινε μάλιστα με απόλυτα εμφατικό τρόπο, το 5-0 επί της Ίντερ στον τελικό, με τους Παριζιάνους να αρχίζουν φέτος την προσπάθεια υπεράσπισης των κεκτημένων φιλοξενώντας την Αταλάντα για την 1η αγωνιστική της League Phase (17/9, 22:00, COSMOTE SPORT 5 HD, LIVE MATCHCENTER SPORT24) και τον Λουίς Ενρίκε να ξεκαθαρίζει πως στόχος είναι η παραμονή στην ευρωπαϊκή κορυφή.
“Είναι προφανές, είναι ο στόχος μας. Πέρυσι γράψαμε ιστορία αλλά όταν είσαι σε ένα κλαμπ όπως το δικό μας, με αυτούς τους οπαδούς, θα πρέπει να έχεις φιλόδοξους στόχους και εμείς θα δοκιμάσουμε να τα καταφέρουμε.
Δεν ξέρουμε πραγματικά ποια είναι η αξία της Αταλάντα επειδή άλλαξαν προπονητή. Έχουν παίξει τρία παιχνίδια. Σίγουρα θα είναι ένα ματς περίπλοκο και δύσκολο αλλά θα πρέπει να ξέρουμε να το διαχειριστούμε. Είμαστε έτοιμοι”, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης ο Ισπανός τεχνικός, ενώ για το αν θα προλάβει την πρεμιέρα ο Κβαρατσχέλια, απάντησε:
“Αν έχει αναρρώσει ο Κβαρατσχέλια; Δέχτηκε ένα πολύ δυνατό χτύπημα στην κνήμη και θα κάνουμε ένα τεστ αύριο για να αποφασίσουμε αν θα τον βάλουμε στην αρχική ενδεκάδα. Οι τραυματισμοί είναι κάτι φυσιολογικό στον αθλητισμό, είναι ένα άθλημα επαφής, αλλά τώρα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με την υγεία των παικτών”.
Όσον αφορά στο ενδεχόμενο να παρακολουθήσει για λίγη ώρα το ματς από την εξέδρα και έπειτα να κάτσει στον πάγκο, όπως έκανε στο ματς πρωταθλήματος με την Λανς, είπε: “Δεν ξέρω αλλά από εκεί έχω διαφορετική οπτική γωνία και θα αποφασίσουμε αύριο”.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement