14.8
16:00

Σύλληψη ελεγκτή της ΑΑΔΕ για δωροδοκία: Ζητούσε 4.000 ευρώ για να μειώσει πρόστιμο

AEK1924.gr team
Σύλληψη ελεγκτή της ΑΑΔΕ για δωροδοκία: Ζητούσε 4.000 ευρώ για να μειώσει πρόστιμο
Advertisement

Υπάλληλος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, κατηγορούμενος ότι απαίτησε χρηματικό ποσό και δώρα, με αντάλλαγμα τη μείωση διοικητικού προστίμου σε επιχείρηση.

Η υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία ιδιοκτήτη καταστήματος ηλεκτρονικών υπολογιστών στο Πολύκαστρο Κιλκίς, στον οποίο ο ελεγκτής της ΑΑΔΕ φέρεται να ζήτησε 4.000 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά και για ανώτερα στελέχη, όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε.

Κατόπιν συνεννόησης με την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, οργανώθηκε επιχείρηση, κατά την οποία ο υπάλληλος συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης 12 Αυγούστου, αμέσως μετά την παραλαβή των προσημειωμένων χρημάτων και του κινητού.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για δωροληψία υπαλλήλου, εμπορία επιρροής και παράβαση καθήκοντος. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε ήδη ενώπιον της Εισαγγελίας και παραπέμφθηκε σε Ανακριτή.

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων υπενθυμίζει πως έχει ως αποστολή τη διερεύνηση και δίωξη περιστατικών διαφθοράς σε κρατικούς φορείς, καλώντας τους πολίτες να καταγγέλλουν αντίστοιχα περιστατικά είτε τηλεφωνικά (210-8779700, 10301 – όλο το 24ωρο) είτε μέσω e-mail. Για κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας, λειτουργούν και οι αριθμοί 2314-402640 και 2314-402600.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->