Το κύμα καύσωνα συνεχίζεται με θερμοκρασίες έως 41°C και υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών. Από την Τετάρτη (9/7) αναμένονται ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας, ενώ η Πολιτική Προστασία προβλέπει ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς σε αρκετές περιοχές.
Συνεχίζει να επελαύνει το κύμα καύσωνα που έχει κάνει την εμφάνισή του στην χώρα μας από την περασμένη Κυριακή (6/7).
Το μεσημέρι της Τρίτης (8/7) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επικαιροποίησε το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού.
Οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες προβλέπονται στην ανατολική κυρίως χώρα έως και την Τετάρτη (9/7), ενώ την Πέμπτη (10/7) αναμένεται αισθητή πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Βαθμιαία από το μεσημέρι της Τετάρτης (9/7) θα επικρατήσουν ισχυροί άνεμοι.
1. Θερμοκρασίες:Σήμερα Τρίτη (08-07-25) οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν:
Την Τετάρτη (09-07-25) αναμένεται μικρή πτώση των θερμοκρασιών στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο οι θερμοκρασίες θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές θα φτάσουν:
Επισημαίνεται ότι:
2. Άνεμοι:
Στο μεταξύ, από αύριο στις 8 το πρωί έως τις 8 το πρωί τις Παρασκευής (11/7) θα τεθεί σε ισχύ απαγόρευση της κυκλοφορίας πεζών και τροχοφόρων, σε περιοχές των Δήμων Κασσάνδρας, Σιθωνίας, Αριστοτέλη και Πολυγύρου σύμφωνα με απόφαση της Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Αικατερίνης Ζωγράφου.
Ειδικότερα, η απαγόρευση αφορά τη Χερσόνησο Κασσάνδρας («Κορυφογραμμή» (από Κασσανδρινό μέχρι Αγία Παρασκευή), «Αράπης» και «Χαλκοβούνι» Τ.Κ. Παλιουρίου), τη Χερσόνησο Σιθωνίας (Κορυφογραμμή Δραγουνδέλι από Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό μέχρι και την Συκιά), τον Δήμο Αριστοτέλη (Κομίτσα μέχρι Ουρανούπολη – Τσάμια Στρατονίκης – Φυσώκα – Σκοπευτήριο Στρατωνίου) και τον ορεινό όγκο Χολομώντα (Αναδασώσεις περιοχή Βραστάμων, Περιοχή ευθύνης Πανεπιστημιακού Δάσους Ταξιάρχη).
Σύμφωνα, άλλωστε, με ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, από σήμερα το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας πεζών & τροχοφόρων κάθε είδους, στο Δάσος – Πάρκο της Έδεσσας του Δήμου Έδεσσας και στο Δάσος Ελευθεροχωρίου του Δήμου Πέλλας λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.
Την ίδια ώρα, πρόκειται να τεθεί σε ισχύ απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Περιαστικό Δάσος Θεσσαλονίκης, στις δασικές εκτάσεις Ωραιοκάστρου, Θέρμης και στο Δασόκτημα Πανοράματος, λόγω υψηλού κινδύνου εκδήλωσης δασικής πυρκαγιάς, από αύριο το πρωί στις 7.30 ως την ίδια ώρα το πρωί της Πέμπτης.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Κώστα Γιουτίκα, απαγορεύεται η κυκλοφορία πεζών και κάθε είδους τροχοφόρων:
Η σχετική απόφαση ορίζει τα Σημεία Ελέγχου και Απαγόρευσης εισόδου ενώ υπενθυμίζει ότι οι παραβάτες της τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο τριακοσίων ευρώ.
Την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και πεζών και της παραμονής εκδρομέων σε συγκεκριμένες περιοχές από τις 7.30 αύριο το πρωί ως τις 7.30 το πρωί της Παρασκευής (11/7) ανακοίνωσε η Αντιπεριφέρεια Κιλκίς, λόγω των εξαιρετικά δυσμενών μετεωρολογικών συνθηκών και της πρόβλεψης για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, κατηγορίας κινδύνου 4.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Κιλκίς Ανδρέα Βεργίδη, η απαγόρευση ισχύει για την περιοχή του Λόφου Ηρώων της Πόλης του Κιλκίς, την περιοχή Αναδασώσεων Κιλκίς -Μεταλλικού, τον Λόφο Αγίου Γεωργίου Κιλκίς και το Δημοτικό Αλσύλλιο Αξιούπολης.
Διευκρινίζεται, παράλληλα, ότι η απόφαση δεν αφορά πρόσωπα που κατοικούν ή εργάζονται στις παραπάνω περιοχές, αποκλειστικά για τη μετακίνησή τους από και προς την κατοικία ή την εργασία τους, καθώς και πρόσωπα που μετακινούνται εντός του οδικού δικτύου, με την επιφύλαξη της δυνατότητας επιβολής του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας και σε τμήματα του δικτύου αυτού από τα κατά περίπτωση αρμόδια όργανα.
Η θερμική κάμερα του δήμου Αθηναίων να καταγράφει πολύ υψηλές θερμοκρασίες στον αττικό ιστό.
Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία έφτασε έως και τους 100 βαθμούς Κελσίου σε οροφές κτιρίων και οχημάτων, ενώ στο οδόστρωμα, το θερμόμετρο έδειξε έως και 70 βαθμούς Κελσίου.
Παράλληλα, παρατηρείται πως κάποιες θερμοκρασίες παραμένουν σταθερά στους 25-30 βαθμούς στο πράσινο της πόλης, όπως για παράδειγμα στον Λυκαβηττό.
Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 5)
προβλέπεται αύριο, Τετάρτη (9/7), σε Αττική (πλην Κυθήρων), Βοιωτία, Φθιώτιδα, Μαγνησία (πλην Σποράδων) και Κορινθία σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).
Παράλληλα, σύμφωνα με τον σχετικό Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος (κατηγορίας 4) σε:
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement