Η φωτιά στην Ιεράπετρα μαίνεται. Μεγάλη καταστροφή από τις φλόγες.
Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες έδωσαν το βράδυ οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τη φωτιά στην Ιεράπετρα, με τα τρία πύρινα μέτωπα σε Αχλία, Φέρμα και Σχονοκάψαλα να προκαλούν τον μεγαλύτερο προβληματισμό.
Ο Γιάννης Ανδρουλάκης, αντιπεφερειάρχης Λασιθίου μίλησε στην ΕΡΤ για τις επικίνδυνες διαστάσεις που έχει λάβει η φωτιά, που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα στο στην περιοχή Αχλιά Λασιθίου, τονίζοντας ότι «συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι και η φωτιά είναι πολύ δυνατή».
Πρόσθεσε ότι «αυτή τη στιγμή περιμένουμε τα εναέρια μέσα».
Φωτιά στην Ιεράπετρα: Τι είπε ο αντιπεριφερειάρχης
«Τη νύχτα, λόγω της έλλειψης των εναέριων μέσων, επικεντρωθήκαμε όλοι στο να σώσουμε ό,τι γίνεται περισσότερο από τα σπίτια. Έγινε μια ουσιαστική εκκένωση σε πολλά ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής όπου μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Ιεράπετρας», συμπλήρωσε.
Ανέφερε ότι ακόμη δεν έχει πλήρη εικόνα για το «πόσα σπίτια έχουν καεί» και σχολίασε ότι «είμαστε σε συνεννόηση με όλους τους τοπικούς φορείς και την πυροσβεστική και θα έχουμε πληρέστερη εικόνα για το μεγέθος της καταστροφής».
Για τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή, σημείωσε ότι «όλο το βράδυ δεν είχαμε φως. Δεν είχαμε σήμα στα περισσότερα σημεία».
Φωτιά στην Ιεράπετρα: Κάηκαν σπίτια, συνεχείς απεγκλωβισμοί
Στην Αγία Φωτιά και στα Φέρμα οι φλόγες ξέφυγαν κι έκαψαν σπίτια, καταλύματα και θερμοκήπια, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα συνολική εκτίμηση των καταστροφών.
Αργά το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Φέρμα Ιεράπετρας, οι αρχές έδωσαν εντολή για μαζική εκκένωση ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων δωματίων και κατοικιών, καθώς οι φλόγες πλησίαζαν επικίνδυνα τις εγκαταστάσεις, σύμφωνα με το sitiaonline.
Νωρίτερα, κόσμος απομακρύνθηκε από παραλίες με τη βοήθεια σκαφών.
«Το βράδυ λόγω της απουσίας των εναέριων μέσων επικεντρωθήκαμε στο να σώσουμε ό,τι μπορούσαμε από τα σπίτια. Έγινε εκκένωση ξενοδοχείων και οι ένοικοί τους μεταφέρθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο Ιεράπετρας. Με τις ριπές που έφτασαν και τα 11 μποφόρ, η φωτιά έχει σπάσει σε τρία μέτωπα» δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου, Γιάννης Ανδρουλάκης