Συγκεκριμένα, η ιστοσελίδα fichajes αναφέρει πως ο Αργεντινός πρώην προπονητής της ΑΕΚ, ζήτησε από τη διοίκηση των Σεβιγιάνων την απόκτηση του Ορμπελίν Πινέδα.
Αναμφίβολα, ο Μεξικανός χαφ είναι απ’ τα αγαπημένα παιδιά του Πελάδο, έχοντας κοινή -επιτυχημένη- θητεία σε Τσίβας και ΑΕΚ, κατακτώντας αρκετούς σημαντικούς τίτλους μαζί.
Έτσι λοιπόν, ο Αλμέιδα σύμφωνα με τα Μέσα στην Ισπανία, θέλουν οι δυο τους να συνεργαστούν και στη Σεβίλλη, ζητώντας απ’ την ομάδα την συγκεκριμένη μεταγραφή.
Μάλιστα, τ’ όνομα του Πινέδα είχε παίξει για την Σεβίλλη και στο παρελθόν, όσο ήταν στην ΑΕΚ, αλλά τώρα με την παρουσία του Αλμέιδα, αυξάνιε τις πιθανότητες.
Ωστόσο, η υπόθεση δεν είναι καθόλου εύκολη για την Σεβίλλη και ο λόγος είναι, ότι ο Πινέδα έχει ρήτρες αποδέσμευσης στα 8 εκατ. ευρώ για ομάδα της Λατινικής Αμερικής ή MLS, ενώ 10 εκατ. ευρώ για ομάδες των Αραβικών Εμιράτων, συνεπώς για ομάδα στην Ευρώπη δεν υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης.
Άρα, η ΑΕΚ θα μπορέσει να διαπραγματευτεί και να ζητήσει ότι θέλει απ’ τους Ανδαλουσιανούς, που μέχρι τώρα δεν έχουν επισημοποιήσει το ενδιαφέρον τους, για τον ποδοσφαιριστή, ούτε έχουν καταθέσει πρόταση, παρά μόνο σενάρια και δημοσιεύματα απ’ την Ισπανία.
Θυμίζουμε, ότι ο Ορμπελίν Πινέδα που βρίσκεται αυτή την περίοδο με την Εθνική Μεξικού για το Gold Cup, έχει συμβόλαιο έως το 2028 με την ΑΕΚ.