Διάκριση για τον Ανγκολέζο επιθετικό της ΑΕΚ, που αγωνίστηκε φέτος ως δανεικός με την φανέλα του Λεβαδειακού.
Οι εξαιρετικές εμφανίσεις και νούμερα που πέτυχε ο Ζίνι, με τον Λεβαδειακό την φετινή σεζόν, είχε ως αποτέλεσμα να πιάσει μια ξεχωριστή διάκριση στο βιογραφικό του.
Συγκεκριμένα, με το γκολ απέναντι στην Καλλιθέα, έφτασε τα 12 γκολ φέτος, τα οποία τον κάνουν το κορυφαίο επιθετικό της ομάδας, της τελευταίας 10ετίας, ανεξαρτήτου κατηγορίας, Super League 1 (ή Super League 2) απ’ την περίοδο 2013-2014.
Την τελευταία χρονιά ήταν εκείνη η περίοδο, με τον Βαγγέλη Μάντζιο να φτάνει κι’ αυτός τα 12 γκολ, με τον Ζίνι να τον ξεπερνάει με τα 11 γκολ, που είχε πετύχει ο Μάντζιος το το 2015-16, αλλά και τα 11 του Νίλι Περντόμο το 2021-22 στη Superleague 2.
Έτσι λοιπόν, με τα 12 που σημείωσε απ’ το ματς με την Καλλιθέα, τον έπιασε και έγινε το κορυφαίο κανόνι της 10ετίας για τον Λεβαδειακό, ενώ για την ιστορία επίσης 12 γκολ σε μία σεζόν πρωταθλήματος είχε πετύχει ο Δήμος Κάβουρας για δύο διαδοχικές χρονιές, το 1987-88 και το 1988-89.
Ωστόσο, τα περισσότερα σε μία αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα είχε σημειώσει μόνο ο σπουδαίος Μιχάλης Ζιώγας το 1989-90, φτάνοντας τα 18 τέρματα.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement