Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ.
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Τετάρτη (30-04-2025) στα Δωδεκάνησα και από αύριο Πέμπτη (01-05-2025) στην Κρήτη.
Πιο αναλυτικά προβλέπονται κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες
1. Στα Δωδεκάνησα από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης (30-04-2025) μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης (01-05-2025).
2. Στην Κρήτη από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (01-05-2025) μέχρι και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (02-05-2025).
Μπορείτε να έχετε μια γενική εικόνα για την εξέλιξη του καιρού, μέσα από την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (oldportal.emy.gr), από τη Γενική Πρόγνωση του καιρού.
Ενημερωθείτε και μέσω των επίσημων προειδοποιήσεων του Meteoalarm σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Με τι καιρό θα κάνουμε Πρωτομαγιά
Σε άστατο μοτίβο αναμένεται να συνεχίσει ο καιρός και αύριο, Εργατική Πρωτομαγιά (1/5), όπως σημείωσε σήμερα, Τετάρτη, στην τελευταία του πρόγνωση ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης.
Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, αύριο «θα επιμείνει η κακοκαιρία και το βαρομετρικό χαμηλό που θα στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό του, με αποτέλεσμα να επιμένει και ο άστατος καιρός, κυρίως προς τα ανατολικά και νότια».
«Οι βοριάδες θα έχουν μεγάλες εντάσεις, αλλά από την Παρασκευή υποχωρεί το κύμα κακοκαιρίας και πάμε σε ανοιξιάτικες θερμοκρασίες» υπογράμμισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στην πρόγνωσή του.
Καιρός: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για σήμερα
Με παροδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα, με αρκετή ηλιοφάνεια στην υπόλοιπη χώρα και τη θερμοκρασία να ανεβαίνει θα κυλήσει καιρικά η σημερινή ημέρα.
Θα επιμείνει ο θυελλώδης βοριάς έως το μεσημέρι της Πρωτομαγιάς, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Από την Παρασκευή θα πέσουμε σταδιακά στα 7 μποφόρ με περαιτέρω εξασθένηση και σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας από το Σαββατοκύριακο, οπότε και ο καιρός θα καταστεί πλήρως ανοιξιάτικος έως και καλοκαιρινός.
Σήμερα, Τετάρτη 30 Απριλίου 2025, προβλέπονται λίγες νεφώσεις αυξημένες στα κεντρικά και νότια τμήματα, με βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, ενώ τοπικές βροχές αναμένονται στα ανατολικά τμήματα της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοπόννησου και της Νότιας Εύβοιας.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 24 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 4 έως 20 βαθμούς), 10 έως 18 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 11 έως 23 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 11 έως 19 βαθμούς στις Κυκλάδες και από 12 έως 17 βαθμούς στην Κρήτη, 10 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 15 έως 18 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα που θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.
Πηγή: reader.gr