Ο πρώην επιθετικός και προπονητής της ΑΕΚ στα τμήματα υποδομών (και στη Β’ ομάδα), αποτελεί τον κεντρικό ήρωα του βιβλίου και έχει δώσει κοινό αγώνα με την συγγραφέα Μαρία Λελέκη, όσον αφορά το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν και οι δύο.
Η Ηρακλειδέας συγγραφέας Μαρία Λελέκη να τονίσουμε πως ταλαιπωρείται από σκλήρυνση κατά πλάκας, όμως το γεγονός αυτό δεν την εμποδίζει από το να συγγραφει αριστουργήματα. Όπως δεν εμπόδισε και τον Μιχάλη Παυλή να κάνει ως ένα σημείο τα όνειρα του πραγματικότητα φορώντας την φανέλα της αγαπημένης του ΑΕΚ.
Το βιβλίο έχει τίτλο «Τα παπούτσια της ψυχής μου» και η παρουσίαση θα γίνει τη Δευτέρα (7/4) στις 8μ.μ. στο Καφέ ΖΩΓΙΑ.
«Το ωραιότερο παραμύθι της ζωής μου, δυστυχώς τελειώνει εδώ»
Ο Μιχάλης Παυλής θυμίζουμε πως έμαθε πως πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας όταν ήταν 20 ετών. «Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη την ημέρα: 5 Μαΐου του 2010. Πήγα να σηκωθώ το πρωί και εμφανίστηκε μια παράλυση, δεν μπορούσα να περπατήσω καλά. Πήγα κανονικά στην προπόνηση, αλλά δεν μπορούσα να πατήσω στα πόδια μου. Γύρισα στο σπίτι χωρίς να ξέρω τι έχω και σκέφτηκα πως θα είναι καλυτέρα να πάω στο νοσοκομείο και να μείνω μέσα γιατί φοβόμουν. Δεν ένιωθα καλά. Το επόμενο πρωί, μου έκαναν παρακέντηση και φάνηκε ότι υπάρχει αυτό», είχε πει ο ίδιος.
Τον Γενάρη του 2014 ανακοίνωσε την απόσυρση του από το ποδόσφαιρο, στα 24 του χρόνια, με μια ανακοίνωση που είχε συγκλονίσει. «Το ωραιότερο παραμύθι της ζωής μου, δυστυχώς τελειώνει εδώ. Με μεγάλη μου λύπη, ανακοινώνω την απόφασή μου να αποχωρήσω από την ενεργό δράση. Δυστυχώς το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζω, δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην ομάδα που λάτρεψα από μικρό παιδί και με την οποία είχα, έχω και θα έχω συμβόλαιο καρδιάς. Υπερέβαλλα εαυτόν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, κάνοντας αρκετές θυσίες για να καταπολεμήσω το πρόβλημά μου. Όμως όπως όλοι γνωρίζετε, το επάγγελμα του ποδοσφαιριστή, απαιτεί απόλυτη συγκέντρωση, συνεχή πίεση, καταπόνηση του οργανισμού και ένταση δουλειάς στο μάξιμουμ. Όλα αυτά ωστόσο δεν μου επέτρεπαν να είμαι καλά στην υγεία μου», ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement