02.4
23:46

Αλμέιδα: «Δέχομαι την κριτική αλλά όχι να ζητάνε να με διώξουν – Δίνω μέρος της ζωής μου στο κλαμπ»

AEK1924.gr team
Αλμέιδα: «Δέχομαι την κριτική αλλά όχι να ζητάνε να με διώξουν – Δίνω μέρος της ζωής μου στο κλαμπ»
Advertisement

Ακόμη μια συνέντευξη Τύπου-ποταμός από τον Ματίας Αλμέιδα που είχε να πει πολλά τόσο για το παρών αλλά και το μέλλον του στην ΑΕΚ.

Ακόμη μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη Τύπου από τον Ματίας Αλμέιδα, αμέσως μετά τη νίκη με 2-0 επί του Ολυμπιακού για το Κύπελλο.

Σε αυτή αρχικά αναφέρθηκε για το όσα κρατάει από το ματς απέναντι στους ερυθρόλευκους, ειδικότερα ενόψει της πολύ δύσκολης συνέχειας στα play off. Παράλληλα έκανε και εκτενέστατη αναφορά, δίνοντας τη δική του διάσταση σε όλη την κριτική που δέχεται αλλά σε όσους ζητούν την απομάκρυνσή του από τον κιτρινόμαυρο πάγκο.

Ολόκληρη η συνέντευξη Τύπου του Ματίας Αλμέιδα:

Ένα σχόλιο για το παιχνίδι και τι κρατάει ο ίδιος και η ομάδα, ενόψει της συνέχειας;

«Καλησπέρα. Κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Έπειτα  από αρκετές ήττες απέναντι στο συγκεκριμένο αντίπαλο, αλλάξαμε κάποια πράγματα και είδαμε ότι μπορεί να γίνει… Όσο για το τι μου αφήνει το αποψινό παιχνίδι, είναι πως όταν δεν υπάρχουν λάθη η ομάδα είναι ανταγωνιστική. Όταν ελαχιστοποιούνται τα λάθη είναι ανταγωνιστική η ομάδα. Τόσο οι παίκτες, όσο κι εμείς, περνάμε μία περίοδο που δεν είμαστε συνηθισμένοι. Ήταν μία επίδειξη για να θυμίσουμε πώς είναι να παίζουμε ποδόσφαιρο. Παίζεις για τη τιμή σου, με τον σεβασμό που δείξαμε και απόψε. Παίζεις για να υπερασπιστείς μία φανέλα, όσο «πεθαμένος» και κουρασμένος να είναι.

Μπορεί να είμαστε στα… γόνατα αλλά θα το παλέψουμε όσο πάει. Είχαμε ευκαιρίες να σκοράρουμε. Είχαμε δυο τετ α τετ. και ο αντίπαλος έκανε κάποιες φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο. Εμείς στο πρώτο. Ήταν ένα καλό παιχνίδι. Στο τελευταίο παιχνίδι που εγώ θυμάμαι να είχαμε γυρίσει ήταν το ’78. Αργεντινή – Περού. Αυτό επέτρεψε στην Αργεντινή να πάει τελικό. Παίζαμε εντός. Κατακτήσαμε μετά το πρώτο μας Μουντιάλ. Είναι δύσκολο να γυρίσεις αποτέλεσμα από μία καλή ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Από τότε που είμαι στην Ελλάδα ο Ολυμπιακός τώρα είναι στα καλύτερά του. Στη δύναμή του, στον τρόπο παιχνιδιού, στην τάξη του στον αγωνιστικό χώρο. Πιστεύω ότι ήταν σημαντικό ως γκρουπ να σπάσουμε αυτό που δεν μπορούσαμε στα προηγούμενα παιχνίδια».

 Η Αργεντινή ήθελε 4 γκολ. Έβαλε έξι αλλά ήθελε 4. Υπήρχαν φήμες ότι το… Περού τα «πήρε» σε αυτό το παιχνίδι; (γέλια)

«Και εγώ από τότε που ήρθα εδώ υπάρχουν φήμες. Το ίδιο και στην Αργεντινή. «Εγώ ξέρω, εσείς ξέρετε…. Όλοι γνωρίζουμε» (γέλια) 

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός είχε περισσότερη κατοχή από την ΑΕΚ απόψε, εν αντιθέσει με τα προηγούμενα ματς κι αν ήταν θέμα τακτικής;

«Να τους δώσουμε κατοχή; Όχι. Προφανώς και την ανάλυση που έχουμε κάνει θα την κρατήσω για τον εαυτό μου, αλλά δεν ήταν τακτική να τους δώσουμε κατοχή. Αν είχαν περισσότερη κατοχή δεν έπαιξαν με άμεσο παιχνίδι, που συνηθίζουν να κάνουν. Είναι καλά ως ομάδα. Δούλεψαν τρία χρόνια για να φτιάξουν τώρα αυτό το γκρουπ».

Για το χειροκρότημα του κόσμου απόψε. Αν μπορεί να δώσει μία εξήγηση για το ματς στο Καραϊσκάκη;

«Η αλήθεια είναι πως κι εγώ θα ήθελα να γνωρίζω γιατί… πέθανε ο πατέρας μου. Ό,τι έγινε έγινε… Πρέπει να το χρησιμοποιήσουμε για να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη, αλλά το ποδόσφαιρο δε σου εγγυάται τίποτα. Είναι ποδόσφαιρο: κάποιες φορές βαίνουν καλά, άλλες άσχημα. Δε θα ήθελα να εκφράσω άλλη γνώμη. Ο κόσμος πληρώνει το εισιτήριό του. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλει η ομάδα πάντα να κερδίζει. Εχω πει στο παρελθόν ότι σε όλη μου τη ζωή θα είμαι ευγνώμων σε αυτόν τον κόσμο. Δεν αλλάζω. Το θέμα είναι ποιος αλλάζει…

Όσο κι αν με βρίζουν ή θέλουν να φύγω δεν θα το κάνω. Είχα ευκαιρία να φύγω, θέλησα να μείνω. Δίνω μέρος της ζωής μου σε αυτό το κλαμπ. Φυσικά με πληρώνουν. Όταν φύγω θα φύγω καθαρός. Δεν κάνω μπίζνες με κανέναν. Δεν μιλάω με δημοσιογράφους για να γράφει καλά για μένα. Ναι είχα κάποιες συζητήσεις για να κάνουμε διάλογο. Δεν φέρνω κάποιον παίκτη για να παίρνω ποσοστό. Δίνω ένα κομμάτι του Ματίας. Κάθε αρχή έχει και το τέλος της. Όσο έχω την ευκαιρία να είμαι εδώ θα δίνω τη μάχη μου πάντα το ίδιο. Μπορεί να υπάρχουν κριτική, γιατί έκανα αλλαγή, γιατί έπαιξε ο Πινέδα αριστερά.

Το θεωρώ κατανοητό. Δέχομαι την κριτική, δε δέχομαι να ζητάνε να με διώξουν. Αυτό είναι κακό. Κακή πρόθεση. Είναι σαν να πω εγώ στον ιδιοκτήτη να μην μπει αυτός ο άνθρωπος στο γήπεδο. Είναι κακός στη ζωή του όποιος το κάνει αυτό. Δέχομαι τις κριτικές, αλλά όχι να ζητούν να μείνω χωρίς δουλειά. Να κρίνομαι για το πως έπαιξε η ομάδα, είναι γούστο του καθένα. Όταν αποχωρήσω θα χαιρετήσω τους πάντες. Θα επιστρέφω στο χωριό μου. Θα γυρίσω καθαρός. Δε χρωστάω σε κανέναν. Όσο υπάρχουν οι δυνατότητες για δουλειές, εγώ δουλεύω τις Τετάρτες, την Κυριακή, το Σάββατο, όλες τις ημέρες. Κάθε τόσο έχω μία ημέρα ρεπό. Οπότε δουλεύω.

Μπορεί να είμαι καλός, μπορεί κακός. Όσο έχω δουλειά θα το παλεύω. Δέχομαι αν είναι χαρούμενος ή όχι ο κόσμος. Όμως προσοχή γιατί υπάρχει κόσμος που το αξιολογεί αυτό. Υπάρχει κόσμος με μνήμη. Εδώ δεν υπάρχει κάποιος να είναι πάνω από την ΑΕΚ. Εδώ υπάρχει μία Ιστορία. Κάποιοι προπονητές θα μείνουν στην Ιστορία, κάποιοι άλλοι όχι. Δυστυχώς γι’ αυτούς που δεν είναι χαρούμενοι θα περάσουν 200 χρόνια και το όνομά μου θα βρίσκεται στο Μουσείο της ομάδας γιατί έχω κερδίσει δύο τίτλους. Αν δοθεί η πιθανότητα μπορεί να έρθουν κι άλλοι τίτλοι. Δεν μπορεί να τα καταφέρεις πάντα. Θες πολλά συστατικά για να κερδίζεις. Μετά από χρόνια η ομάδα είναι 1η ή 2η. Αυτό είναι σημαντικό. Όλοι θέλουμε να είμαστε πρωταθλητές. Όταν έγιναν τα εγκαίνια του γηπέδου αυτού ήμασταν εδώ πρωταθλητές».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ

Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News

Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook

Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram

Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube

Βρείτε το AEK1924 στο TikTok

Ακολούθησε το AEK1924 στο X

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement

 

-->