23.2
21:27

Πάρτι στην Τρίπολη η ΑΕΚΑΡΑ και πρωταθληματικό διπλό!

Παναγιώτης Καλογερόπουλος
Πάρτι στην Τρίπολη η ΑΕΚΑΡΑ και πρωταθληματικό διπλό!

Τεράστιο διπλό για την αρμάδα του Ματίας Αλμέιδα στην Τρίπολη! Η Ένωση παρά τις πάρα πολλές απουσίες κατάφερε να κερδίσει τον Αστέρα (0-3) δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη με τα τρία τέρματα που πέτυχε – Ο Γκατσίνοβιτς ξεκλείδωσε το ματς με το 0-1, Ελίασον και Πιερό τα άλλα δύο γκολ

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΑΛΜΕΙΔΑ

Ο Ματίας επέλεξε να ξεκινήσει το ματς ο Μπρινιόλι κάτω από τα Κιτρινόμαυρα δοκάρια, με τους Χατζισαφί, Μήτογκου, Βίντα και Ρότα στην τετράδα της άμυνας από τα αριστερά προς τα δεξιά αντίστοιχα. Στο κέντρο επιλέχθηκε να ξεκινήσει ο Σιμάνσκι αντί του Γιόνσον που έμεινε εκτός αποστολής με τους Πινέδα, Λιούμπισιτς μπροστά του και Γκατσίνοβιτς – Ελίασον στα φτερά της επίθεσης. Ως μοναδικός προωθημένος στην Τρίπολη αγωνίστηκε ο Πιερό.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στο 11’ η ΑΕΚ βγήκε γρήγορα στην επίθεση ο Σιμάνσκι έδωσε στον Πιερό αυτός πέταξε την μπάλα μπροστά, αλλά βγήκε ο Γιαννακόπουλος και μπλόκαρε. Λίγα λεπτά αργότερα και πάλι η Ένωση έβγαλε επίθεση με Λιούμπισιτς, Πινέδα και Ελίασον, με τον τελευταίο να βγάζει μια σέντρα, αλλά ο Πιερό δεν μπόρεσε να μπει και ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε. Στο 20΄και πάλι η ΑΕΚ πίεζε για να βρει ένα γκολ με τον Γκατσίνοβιτς να δίνει αριστερά στον Χατζισαφί αυτός έβγαλε μια σέντρα, αλλά η κεφαλιά του Λιούμπισιτς χτύπησε στα σώματα του Αστέρα και απομάκρυναν.

Αργότερα ο δικέφαλος είχε και πάλι μια επίθεση αφού η άμυνα του Αστέρα έδιωξε ένα γέμισμα του Μπρινιόλι, ο Λιούμπισιτς έστρωσε την μπάλα μπροστά του, και έπιασε ένα κακό σουτ με την μπάλα να πηγαίνει άουτ. Στο 39’ η ΑΕΚ βγήκε ξανά μπροστά, ο Πινέδα πήρε την μπάλα βρήκε χώρο, έπιασε ένα σουτ και η μπάλα κόντραρε και πήγε κόρνερ. Το ημίχρονο τελείωσε με μία ακόμα καλή στιγμή για την ΑΕΚ με τον Γκατσίνοβιτς να σουτάρει αλλά η μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ ΦΟΡΑ

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ένωση ανέβασε την απόδοση της για να βρει το γκολ που θα την έβαζε μπροστά στο ματς. Στο 54′ η ΑΕΚ γύρισε την μπάλα και έφτασε αριστερά με τον Χατζισαφί να βγάζει μια σέντρα, αλλά βγήκε και μπόκαρε ο Παπαδόπουλος. Λίγο αργότερα η Ένωση γύρισε πολύ ωραία την μπάλα, ο Γκατσίνοβιτς έβγαλε μια σέντρα συρτή απ’ τα αριστερά ο Ντελί βρήκε την μπάλα άλλαξε πορεία και κατευθυνόταν προς την κενή εστία του Παπαδόπουλου, ο οποίος έτρεξε και μπλόκαρε.

Στο 65′ ο δικέφαλος ξεκλείδωσε το ματς που μέχρι εκείνο το σημείο έδειχνε να είναι δύσκολο. Ύστερα από ένα γέμισμα απ’ την άμυνα της, ο Πιερό κοντρόλαρε βγήκε τετ α τετ, πλάσαρε σωστά αλλά ο Τριανταφυλλόπουλος με τάκλιν πρόλαβε πάνω απ’ την γραμμή, ωστόσο ο Γκατσίνοβιτς βρέθηκε σε σημείο και σκόραρε για το 1-0. Στην ίδια φάση ο Αστέρας δέχθηκε μετά από χρήση VAR την κόκκινη κάρτα αφού ο Ντελί χτύπησε άσχημα στην εξέλιξη της φάσης τον Σέρβο.

Περίπου δέκα λεπτά αργότερα η ΑΕΚ κλειδώνει οριστικά το ματς με δεύτερο τέρμα. Μετά από απίστευτη μπαλιά του Μάνταλου, για τον Ελίασον, ο τελευταίος κοντρόλαρε με το στήθος και κατέβασε, έφερε την μπάλα στο αριστερό και έπιασε το σουτ απ’ το ύψος της μεγάλης περιοχής και έκανε το 2-0 για την ΑΕΚΑΡΑ! Ο δικέφαλος ωστόσο δεν σταμάτησε εκεί, αφού το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον Πιερό στο 80′. Ο Σιμάνσκι βγήκε απ’ τα δεξιά, έβγαλε μια τρομερή σέντρα για τον επιθετικό από την Αϊτή, ο οποίος μέσα στη μεγάλη περιοχή με το κεφάλι κέρδισε τον Παπαδόπουλο για το 3-0. Στις καθυστερήσεις η Ένωση γυρίζει πολύ ωραία την μπάλα με Τσιλούλη, Πήλιο, Μάνταλο και Φερνάντες, με τον τελευταίο που βρέθηκε σε σημείο βολής, και έπιασε ένα σουτ αλλά η μπάλα βγήκε αουτ.

Αστέρας AKTOR: Παπαδόπουλος, Καστάνιο (59′ λ. τρ. Τριανταφυλλόπουλος, Ντέλι, Χουχούμης, Άλβαρες, Γκαρσία, Αλάγκμπερ, Γκονζάλες (74′ Γιαμπλόνσκι), Μπαρτόλο (56′ Ζουγλής), Χατζηγιοβάνης (56′ Κρεσπί), Τζοακίνι (56′ Μακέντα).

ΑΕΚ: Μπρινιόλι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί (84′ Πήλιος), Σιμάνσκι, Πινέδα (63′ Μάνταλος), Λιούμπιτσιτς (84′ Φερνάντες), Γκατσίνοβιτς (70′ Τσιλούλης), Ελίασον, Πιερό (84′ Θεοδωρίδης).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO

Advertisement