
Να παραμείνει σε τροχιά κορυφής θέλει απόψε (22/09, 21:00, Cosmote Sport 1, AEK1924) η Ένωση και να «χτίσει» σερί και ψυχολογία, κόντρα στην ομάδα της Καλλιθέας.
Με το… καλημέρα τα στραβοπατήματα των αντιπάλων, με την ΑΕΚ να καλείται να κάνει πράξη την υποχρέωση νίκης σε κάθε επόμενο ματς.
Άλλωστε, βάσει ρόστερ μπορεί να το πετύχει καθώς διαθέτει την πιο ποιοτική μεσοεπιθετική γραμμή της Super League με παίκτες που «τρομάζουν».
Όλοι όμως κρίνονται στο χορτάρι και εκεί θα κληθεί σήμερα να μονομαχήσει η ΑΕΚ κόντρα στην Athens Kallithea, με έπαθλο το τρίποντο της νίκης που θα διατηρήσει την ομάδα στην κορυφή της βαθμολογίας.
Σε συνδυασμό μάλιστα με τις άλλες δύο προηγούμενες νίκες (Λεβαδειακός και Βόλος) η ΑΕΚ θέλει να «χτίσει» ένα σερί νικών που θα της τονώσει το ηθικό και την αυτοπεποίθηση, ενόψει και του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Έτσι, η 5η αγωνιστική της Super League βρίσκει την Ένωση κόντρα στην ομάδα της Καλλιθέας, η οποία χρησιμοποιεί ως έδρα το γήπεδο τη Λεωφόρου.
Στο αγωνιστικό σκέλος τώρα, ο Ματίας Αλμέιδα διαθέτει ένα ρόστερ με τεράστιες επιθετικές δυνατότητες και σταθερές επιλογές στα μετόπισθεν.
Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα τα προβλήματα απουσιών αυξήθηκαν σημαντικά και η λίστα μεγάλωσε ξαφνικά με νέες προσθήκες που αδυνατούν να αγωνιστούν, ο καθένας για διαφορετικούς λόγους.
Μετά τους Οντουμπάτζο, Γκατσίνοβιτς, Γκαρσία, Άμραμπατ και Λαμέλα, ο Αργεντίνος τεχνικός είδε τον Λάζαρο Ρότα να μην προπονείται ελέω ίωσης και να τίθεται εκτός «μάχης». Ερωτηματικό αποτελεί ο Λιούμπισιτς και η παρουσία του στην αποστολή.
Φυσικά και εκτός συζήτησης βρίσκεται ο Άντονι Μαρσιάλ. Ο Γάλλος σούπερ στάρ μόλις αφίχθη στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ και ως εκ τούτου χρειάζεται ένα -μικρό- διάστημα προσαρμογής σε αγωνιστικό ρυθμό.
Παρά τις απουσίες, η ΑΕΚ διαθέτει το ρόστερ ώστε να ξεπεράσει το εμπόδιο της νεοφώτιστης Καλλιθέας. Δεν πρέπει καν να τίθεται ζήτημα ενδοιασμού για το τελικό αποτέλεσμα.
Είναι τέτοια η διαφορά δυναμικής των δύο ομάδων, με την ΑΕΚ να πρέπει να το επιβεβαιώσει εντός αγωνιστικού χώρου, φεύγοντας από την Λεωφόρο με το «διπλό».
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement