Ο Στρακόσια παρέμεινε κάτω από τα γκολπόστ, με την τετράδα στην άμυνα να αποτελούν οι Ρότα, Πήλιος, Κάλενς και Μήτογλου, μετά την απουσία των Βίντα και Μουκουντί.
Ως δίδυμο των χαφ στον άξονα ξεκίνησαν οι Σιμάνσκι με Πινέδα, ενώ αριστερά στην επίθεση βρίσκεται ο Κοϊτά και δεξιά ο Ελίασον. Ντεμπούτο έκανε ο Φραντζί Πιερό που τοποθετήθηκε στην κορυφή της επίθεσης και πίσω του ξεκίνησε ο Λιούμπισιτς.
Δυναμικό ξεκίνημα για την Ένωση στην επιστροφή της στην OPAP Arena μετά τη διακοπή από τους αγώνες των εθνικών. Πολύ ωραίοι συνδυασμοί από τους παίκτες της ΑΕΚ, με τον Κοϊτά να βρίσκει χώρο (3′) και να πιάνει ένα πολύ καλό σουτ το οποίο όμως πέρασε ελάχιστα άουτ!
Λίγο αργότερα νέα χαμένη ευκαιρία για την Ένωση. Ο Πινέδα βρήκε χώρο, έφτασε σε θέση βολής και εκτέλεσε για να αποκρούσει εντυπωσιακά ο Κόβατς και να αποσοβήσει τον κίνδυνο!
Στο 22’ ο δικέφαλος ανοίγει το σκορ με τον Πιερό που στο ντεμπούτο του κατάφερε να σκοράρει. Η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα με τον Πιερό να εκτελεί με το κεφάλι άριστα την σέντρα του Ρότα! Δέκα λεπτά αργότερα ο Κοϊτά και πάλι σύγκλινε προς τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ έκανε και το σουτ αλλά ο Κόβατς μπλόκαρε.
Λίγο πριν την ανάπαυλα ο Βόλος πετυχαίνει την πρώτη του μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα (45′) με τον Ασενχούν να αστοχεί από θέση τετ-α-τετ. Στις καθυστερήσεις ο VARίστας Παπαδόπουλος κάλεσε τον Φωτιά για να δείξει κόκκινη στον Πιερό χωρίς να υπάρχει λόγος με τον διαιτητή της αναμέτρησης να μην δείχνει κάτι τελικά.
Φορτσάτη και σοβαρή μπήκε και στο δεύτερο ημίχρονο η Ένωση παρότι στα πρώτα λεπτά ο Βόλος επιχείρησε να διατηρήσει τη μπάλα κοντά στην περιοχή της ΑΕΚ. Ο δικέφαλος μάλιστα πέτυχε και δεύτερο τέρμα με τον Κοϊτά να εκτελεί ένα φάουλ με άριστο τρόπο και τον Περουβιανό στόπερ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Βόλου. Όμως Παπαδόπουλος και Φωτιάς είχαν πάλι άλλη άποψη αφού αρχικά ο πρώτος υποδεικνύει σε θέση οφσάιντ τον Λιούμπισιτς με τον Φωτιά να ελέγχει αν έχει ακουμπήσει και τελικά να ακυρώνει το τέρμα.
Δεν τους έκανε ωστόσο την χάρη η ΑΕΚ αφού λίγο αργότερα καταφέρνει να σκοράρει και πάλι με τον Φωτιά στο ξεκίνημα της φάσης να μην βλέπει πέναλτι πάνω στον Λιούμπισιτς αλλά στη συνέχεια της φάσης ο Κοϊτά με σουτ που κόντραρε έκανε το 2-0.
Λίγο αργότερα και ενώ ο Βόλος προσπάθησε να πιέσει, ο Άλτμαν πιάνει ένα γυριστό σουτ (83′) με την μπάλα να μην απειλεί τον Στρακόσια. Στο 85′ ο Άμραμπατ επειχειρεί ένα γυριστό, κάτι σαν ψαλιδάκι, σουτ όμως ο Κόβατς μπλοκάρει. Αυτή ίσως ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο παιχνίδι που ολοκληρώθηκε στις καθυστερήσεις αφού το σκορ παρέμεινε ίδιο υπέρ της ΑΕΚ με τον κόσμο της ΑΕΚ να τα έχει βάλει με τις διαιτητικές αποφάσεις του Φωτιά αποδοκιμάζοντας τον.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement