
Οι μετεωρολόγοι φαίνεται πως καταλήγουν στο γεγονός ότι ο καιρός και οι υψηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν σταθερές για λίγες ημέρες ακόμα, διευκρινίζοντας παράλληλα το τέλος του κύματος καύσωνα που «σάρωσε» τη χώρα.
Μην χάνεις νέα της ΑΕΚ. Ακολούθησε το
στην Google
ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΤΟ AEK1924 ΣΤΗΝ GOOGLE
Σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Αναστασία Τυράσκη, και τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα ζεστός, κάνοντας ακόμη πιο αφόρητες τις συνθήκες σε αστικά κέντρα και μη, ωστόσο αρκετά σύντομα η θερμοκρασία θα «αγγίξει» τους 34 βαθμούς Κελσίου.
Συγκεκριμένα, στη νέα της πρόγνωση για τον καύσωνα, επισημαίνει πως η σταδιακή υποχώρηση της θερμοκρασίας θα παρατηρηθεί από την ερχόμενη Τρίτη (23/7), με επιστροφή στα επίπεδα των 34 και 36 βαθμών προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Την ίδια ώρα το Meteo, στο νέο του άρθρο για την εξέλιξη του καιρού και του καύσωνα, ανέδειξε τις περιοχές όπου καταγράφηκαν σήμερα, Παρασκευή οι υψηλότερες θερμοκρασίες.
«Σε ό,τι αφορά τη μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα, έφτασε του 42.1 °C, τιμή που καταγράφηκε στον Πύργο Ηλείας. Στην Εικόνα 1 παρουσιάζεται η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας στη χώρα» ξεκαθαρίζει το Meteo.
Όπως προκύπτει από τις σχετικές πληροφορίες που παρουσιάζονται στην εικόνα αυτή, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 37 °C σε 217 από τους 519 επί του παρόντος ενεργούς σταθμούς (ποσοστό ~42%) και τους 40 °C σε 36 (ποσοστό ~7%).

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί την υπηρεσία reCAPTCHA για την προστασία από κακόβουλη χρήση και αυτοματοποιημένες επιθέσεις.
Η χρήση του ιστοτόπου διέπεται από την
Πολιτική Απορρήτου και τους
Όρους Χρήσης.
Μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να αλλάξετε τις επιλογές σας στις
Ρυθμίσεις Απορρήτου.
