Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για την Εθνική ομάδα, η οποία υποδέχεται το βράδυ της Πέμπτης (21/03, 21:45, ALPHA, Novasports Prime) το Καζακστάν με στόχο τη νίκη που θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση του Euro 2024. Η OPAP Arena θα είναι καυτή, με τον κόσμο να βρίσκεται στο πλευρό των παικτών του Γκουστάβο Πογέτ στον κρισιμότερο αγώνα της τελευταίας δεκαετίας, μέχρι τον επόμενο.
Θυμίζουμε πως η γαλανόλευκη, σε περίπτωση που περάσει το εμπόδιο του Καζακστάν, θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Λουξεμβούργο – Γεωργία στις 26 Μαρτίου, στην έδρα του αντιπάλου της. Μάλιστα, όταν θα αρχίσει το παιχνίδι οι διεθνείς μας θα γνωρίζουν τον αντίπαλο στον τελικό, αφού η αναμέτρηση στην Τιφλίδα διεξάγεται στις 19:00 ώρα Ελλάδας.
Όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ουρουγουανός τεχνικός έχει κατασταλάξει σε μεγάλο βαθμό στους “11” που θα αρχίσουν το μεγάλο παιχνίδι με τους Καζάκους.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ο Πογέτ δούλεψε τόσο στις στημένες φάσεις όσο και στην πίεση ψηλά, αφού είναι δεδομένο πως οι Καζάκοι θα προτιμήσουν να περιμένουν πίσω από την μπάλα και να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις.
Κάτω από τα γκολπόστ θα είναι ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος, στο δεξί άκρο της άμυνας ο Τζορτζ Μπάλντοκ, ενώ αριστερά θα αγωνιστεί ο Κώστας Τσιμίκας.
Το πρόβλημα τραυματισμού του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη δεν επηρεάζει τα σχέδια του Πογέτ, καθώς το δίδυμο στους στόπερ θα αποτελείται από τους Ντίνο Μαυροπάνο και Παντελή Χατζηδιάκο.
Από εκεί και πέρα, ο Δημήτρης Κουρμπέλης αναμένεται να προτιμηθεί στο “6”, καθώς διαθέτει πιο δημιουργικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τον Μανώλη Σιώπη.
Παρτενέρ του “Κούρμπε” θα είναι ο Πέτρος Μάνταλος, ενώ πίσω από τον επιθετικό θα αγωνιστεί ο αρχηγός, Τάσος Μπακασέτας.
Σε ό,τι αφορά στα άκρα της επίθεσης, ο Γιώργος Μασούρας θα αγωνιστεί στα δεξιά, ενώ αριστερά θα είναι ο Δημήτρης Πέλκας. Η αλήθεια είναι πως ο Ουρουγουάνος τεχνικός δοκίμασε και τον Γιάννη Κωνσταντέλια στα αριστερά, αλλά φαίνεται πως προβάδισμα έχει ο μεσοεπιθετικός της Μπασακσεχίρ.
Στην κορυφή της επίθεσης θα αγωνιστεί ο Φώτης Ιωαννίδης, ο οποίος βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και έδειξε και στους αγώνες του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου απέναντι σε Ολλανδία και Γαλλία ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά και να αποτελέσει τον ιδανικό φορ για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Το πολύ θετικό για τον Πογέτ είναι πως θα έχει στον πάγκο δύο εξίσου εξαιρετικούς φορ, όπως είναι οι Γιώργος Γιακουμάκης και Βαγγέλης Παυλίδης, αλλά και παίκτες σε τρομερή φόρμα, όπως ο Χρήστος Τζόλης.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement