
Κάκιστοι οι διαιτητές στο «Olympic Hall», ανακόπτοντας σε κρίσιμα σημεία την… πορεία της ΑΕΚ προς την ανατροπή. Το comeback δεν ήρθε όταν έπρεπε και ο Αρης πήρε τη νίκη (91-93) με MVP Τολιόπουλο και διαιτητές.
Το πάλεψε μέχρι τέλους, ήταν – τουλάχιστον επιθετικά – καλύτερη από τις προηγούμενες αναμετρήσεις, αλλά η νωθρή της άμυνα και η αισχρή διαιτησία, της στέρησαν τη νίκη στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.
Το καλύτερο παιχνίδι με την κιτρινόμαυρη έκανε ο Μόργκαν (18π.), ο ΜακΡέι ήταν… καυτός (19π.) και ο Νάτι συστήθηκε στο κοινό της ΑΕΚ (17π.) όμως δεν ήταν αρκετά αυτά για να πάρει μία πολύ σημαντική νίκη κόντρα σε έναν δύσκολο αντίπαλο.
Οι διαιτητές προκαλούσαν σε κάθε σφύριγμα – ιδιαίτερα στο 4ο και καθοριστικό δεκάλεπτο – προκαλώντας την οργή του κόσμου και των ανθρώπων της ΑΕΚ Betsson BC. Η ήττα δυστυχώς ήρθε, παρά την βελτίωση της ομάδας στο παρκέ.
Ο αγώνας ξεκίνησε με καθυστέρηση, έχοντας πρόβλημα το χρονόμετρο του «Olympic Hall», με την ΑΕΚ να μπαίνει ωστόσο «ζεστή» (3-0) και με τον Μόργκαν (7-3) και τον ΜακΡέι (11-5) να κάνουν… παιχνίδι. Η ομάδα έφτασε στο +7 (15-7), με τον Αγραβάνη να κάνει το κιτρινόμαυρο ντεμπούτο του στα μέσα του 10λέπτου. Η διαφορά παρέμενε στην Βασίλισσα (22-16), με τον Άρη να μειώνει στο φινάλε (22-19).
Η συνέχεια βρήκε την Ένωση… αγχωμένη και μπλοκαρισμένη (26-23) με τον Άρη να πλησιάζει απειλητικά (26-25) και να βρίσκει καλάθια, παίρνοντας τελικά το προβάδισμα (28-29). Η ΑΕΚ ξεκόλλησε με τον Ραντλ (35-33) όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να διατηρήσει το προβάδισμα, το οποίο πέρασε -ξανά- στον Άρη (36-37), φτάνοντας ακόμα και στο +5 (36-41). Το ημίχρονο βρήκε την ΑΕΚ στο -1 (42-43) με τον Ραντλ να ευστοχεί σε τρίποντο-ανάσα.
Οι Κιτρινόμαυροι στο 2ο ημίχρονο μπήκαν με την ίδια ταχύτητα που ολοκλήρωσαν το 1ο. Ο Άρης είχε το προβάδισμα (44-48) και η ΑΕΚ κυνηγούσε δίχως κάποια… ένταση σε άμυνα και επίθεση (47-54) παίζοντας νωθρά. Η αλλαγή της εικόνας όμως ήρθε σταδιακά (53-59), με την ομάδα να ανεβάζει ρυθμό (57-61) και να βρίσκει μεγάλα καλάθια (61-61) με μεγάλο πρωταγωνιστή τον ΜακΡέι (66-64) στην ολική ανατροπή του σκορ. Ο Νάιτ ακολούθησε (68-64) και η ομάδα «έκλεισε» το δεκάλεπτο στο +3 (71-67).
Ο Άρης έκανε την ανατροπή με το «καλημέρα» (73-76) του 4ου δεκαλέπτου, με τα στραβοσφυρίγματα να κάνουν έξαλλο τον κόσμο και να δίνουν… ανάσες στον Άρη. Η ΑΕΚ δεν πτοήθηκε και ακολουθούσε (75-76) τον ρυθμό που απέκτησε ο αντίπαλος. Οι απαράδεκτοι διαιτητές του αγώνα προκαλούσαν με τις αποφάσεις τους και ο Άρης διατηρούσε το προβάδισμα (79-83). Ψυχικά αποθέματα υπήρχαν (83-86) παρά τις συνεχείς προσπάθειες να ανακοπεί η προσπάθεια της ΑΕΚ να γυρίσει το ματς, όμως η ισοφάριση ήρθε (86-86). Ο εκπληκτικός Τολιόπουλος όμως (25π.) έδωσε τη νίκη στον Άρη, με τους ρέφερι να σφυρίζουν… ακόμα φάουλ ενάντια στην Βασίλισσα.
Δεκάλεπτα: 22-19, 42-43, 71-67, 91-93
ΑΕΚ (Πλάθα): Τίλμαν 12, Χολ 2, Ραντλ 10, Καράμπελας, Πιλάβιος, Νετζήπογλου 6, Αγραβάνης 1, Χατζηδάκης, Νάιτ 18, Κουζέλογλου 5, Μόργκαν 17, ΜακΡέι 19.
Άρης (Καστρίτης): Σλαφτσάκης, Σανόγκο 13, Τολιόπουλος 25, Κατσίβελης, Μπλούμπεργκς 6, Περσίδης, Ντε Σόουζα 2, Χάρελ 16, Καλόγηρος, Μπάνγκστον 12, Γκάλινατ 19.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement