
Μεγάλη νίκη της ΑΕΚ χθες στο Φάληρο επί του Ολυμπιακού, που σε συνδυασμό με την ήττα του ΠΑΟΚ στο Βικελίδης, έβαλε εκ νέου φωτιά στην κορυφή. Ο δρόμος ακόμα είναι μακρύς για το τέλος αλλά το βέβαιο είναι ότι η πλήρης πλέον πρωταθλήτρια του Αλμέιδα θα παρουσιάζεται μόνο καλύτερη εντός αγωνιστικού χώρου.
Ασφαλώς και το διπλό θα μπορούσε να έρθει πιο «σβηστά», δίχως να δώσει η Ένωση δικαιώματα απέναντι σε έναν προβληματικό μεν αντίπαλο αλλά με το ένστικτο της επιβίωσης έντονο. Αν για παράδειγμα στη φάση που μειώνουν στο σκορ η ερυθρόλευκοι υπήρχε μεγαλύτερη προσοχή ανασταλτικά, με το 0-2 στα αποδυτήρια πιο πιθανό θα ήταν να τους έπαιρνε η κατηφόρα . Αλλά αυτά είναι εικασίες. Σίγουρα θα πρέπει να είναι πιο προσεκτική η ΑΕΚ και να μην επιτρέπει σε κατώτερους αντιπάλους να της κάνουν γκολ από το πουθενά.
Ο Τσούμπερ παραδέχτηκε ότι το τέρμα αυτό κλόνισε την ψυχολογία των κιτρινόμαυρων, κάτι που αποτυπώθηκε στο δεύτερο μέρος δίχως ωστόσο και πάλι να κινδυνεύσει η εστία του Στάνκοβιτς.
Τελικά, βρήκαν την ευκαιρία να χαλάσουν πάλι τον κόσμο οι ερυθρόλευκοι, διαμαρτυρόμενοι για δύο φάσεις, το ακυρωθέν γκολ του Μασούρα και έπειτα το Μαρκάρισμα του Κάλενς στον Ναβάρο.
Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Ο Μασούρας χρησιμοποίησε το χέρι του για να κοντρολάρει, τελεία. Ο διαιτητής το είδε, το σφύριξε άμεσα και τελείωσε η η ιστορία. Έχουν σοβαρό ζήτημα στο λιμάνι με την αποδοχή της πραγματικότητας. Αντιστοίχως στο Βόλο, όταν οι οπαδοί τους έκαναν ντου στο γήπεδο, για υποδείξεις οφσάιντ με τη χρήση της τεχνολογίας. Λες και οι αυτόματες γραμμές είχαν όρεξη να αδικήσουν τον Ολυμπιακό. Είχαν μάθει αλλιώς τόσα χρόνια, δύσκολη η προσαρμογή στα νέα δεδομένα.
Η επόμενη φάση για την οποία φωνάζουν, είναι το πέναλτι που ζητά ο Ναβάρο από το μαρκάρισμα του Κάλενς. Ο Κάλενς κάνει το τάκλιν και ο Ναβάρο πατάει πάνω στο πόδι του Περουβιανού στόπερ και πέφτει, σε μια απέλπιδα προσπάθεια μπας και κερδίσει κάτι για την ομάδα του. Κατηγορηματικός ο διαιτητής ωστόσο, καμία παράβαση. Ο ίδιος διαιτητής που όλο το ματς άφηνε το σκληρό παιχνίδι και δεν καταλόγιζε φάουλ ακόμα και κραυγαλέες περιπτώσεις.
Σκεφτείτε τι θύελλα διαμαρτυριών θα ξεσήκωνε το μαρκάρισμα που δέχεται ο Ρότα στην αρχή του ματς από τον Έσε (δεν είδε καν κάρτα), αν το δεχόταν παίκτης του Ολυμπιακού! Πάλι για αλλοιώσεις θα μας λέγανε.
Υπάρχει φυσικά και η φάση με τον Πινέδα και το μαρκάρισμα που δέχεται από τον Ρέτσο εντός περιοχής, αλλά και αυτό στα ψιλά πέρασε. Έκαναν σημαία τη δήθεν αδικία σε βάρος τους μπας και δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, με την πασαρέλα παικτών και προπονητών τα τελευταία χρόνια στου Ρέντη. Η αγωνιστική γύμνια δεν καλύπτεται με φωνές, όσο και να το θέλουν.
Το τρίτο ημίχρονο του ντέρμπι βέβαια ήταν και το πλέον διασκεδαστικό και εποικοδομητικό. Είδαμε τον Αλέξη Κούγια, αντιπρόεδρο πλέον του Ολυμπιακού, να κάνει λόγο για εγκληματικές οργανώσεις και άλλα τέτοια γραφικά σε μια μοναδική εμφάνιση. Διερωτώμεθα ωστόσο, σε ποια εγκληματική οργάνωση αναφέρεται; Εκείνη για την οποία κατηγορούσε το νυν αφεντικό του πριν μερικά χρόνια; Ιδού και ένα από ντοκουμέντο από τα πολλά.

Αυτό ήταν το διασκεδαστικό μέρος από τον γνωστό ποινικολόγο. Στο εποικοδομητικό τώρα, μάθαμε από τον εκπρόσωπο (πλέον) των Πειραιωτών την ύπαρξη Παράγκας τις περασμένες δεκαετίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τότε που η νυν ομάδα του έπαιρνε τα πρωταθλήματα από τον Νοέμβριο και είχε καταστρατηγήσει κάθε έννοια ανταγωνισμού. Πραγματικά η απόλυτη παράνοια.
Η ΑΕΚ που ήξεραν και τους βόλευε, δεν υπάρχει πια και αυτό δεν χωνεύεται εύκολα. Έφτασε ο καιρός που μπορούμε την προτροπή τους να «κάνετε ομάδες να κερδίζετε και τους διαιτητές», να τους την επιστρέφουμε. Πέρα από τις δύο φάσεις αυτές για τις οποίες κάλεσαν μέχρι και την κυβέρνηση να επέμβει, κάτι άλλο δεν είχαν να παρουσιάσουν. Αυτή είναι η αλήθεια.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement