Με ζέστη, νοτιάδες και αφρικανική σκόνη αναμένεται να μας αποχαιρετίσει ο Νοέμβριος, καθώς μέσα στο Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα «σκαρφαλώσει» μέχρι και τους 22 βαθμούς Κελσίου, χωρίς να λείψουν λίγες βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας.
Τα «σκαμπανεβάσματα» του καιρού συνεχίζονται με καταιγίδες κυρίως στη δυτική Ελλάδα μέχρι και την Παρασκευή, ωστόσο το σκηνικό θα είναι… ήπιο από τις 2 Δεκεμβρίου ημέρα Σάββατο, με κύρια χαρακτηριστικά τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.
Το Σαββατοκύριακο θα «κυριαρχήσουν» οι νοτιάδες, ενώ αναμένεται και έλευση αφρικανικής σκόνης.
Σήμερα Τετάρτη, τοπικές βροχές αναμένονται στη δυτική Ελλάδα, τη Θράκη, τις Κυκλάδες, τη δυτική – νοτιοδυτική Κρήτη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και το πρωί στο ανατολικό βορειοανατολικό Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κατά 2 με 4 βαθμούς υψηλότερα από τα κανονικά αυτής της εποχής.
Την Πέμπτη τώρα, τοπικές βροχές μικρής διάρκειας θα σημειωθούν στις νοτιοανατολικές νησιωτικές περιοχές της χώρας και ίσως στη δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.
Στα δυτικά και την ανατολική νησιωτική χώρα προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές.
Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια θα αυξηθούν.
Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά όπου θα σχηματιστούν και ομίχλες.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη έως 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.
Σε όλη τη χώρα αναμένονται αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πιο πυκνές. Τοπικές βροχές ενδέχεται να σημειωθούν στα δυτικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6, στα ανατολικά 6 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.
Στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί και βαθμιαία βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν νότιοι 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ, όμως από το απόγευμα στα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 με 6 μποφόρ.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ AEK1924 ΚΑΙ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ
Όλα τα νέα της ΑΕΚ στο Google News
Κάνε Like στην σελίδα του AEK1924 στο Facebook
Κάνε follow το AEK1924 στο Instagram
Παρακολούθησε τις εκπομπές και τα βίντεο του AEK1924 με ένα subscribe στο YouTube
Βρείτε το AEK1924 στο TikTok
Ακολούθησε το AEK1924 στο X
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
Advertisement